İçişleri Bakanlığı'ndan genelge: Toplu ulaşımda maske kalktı!

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine maske kullanımının kalkmasına ilişkin genelge gönderildiğini açıkladı. Koronavirüs salgının artık toplum sağlığına tehdit olmayacağı belirtilen genelgede bundan sonra gerekli görülmesi durumunda sadece lokal önlemler alınabileceğinin altı çizildi. Ayrıca toplu ulaşım araçlarında maske kullanımı zorunluluğu kaldırıldı.

SAĞLIK 30.05.2022, 16:48
İçişleri Bakanlığı'ndan genelge: Toplu ulaşımda maske kalktı!

Koronavirüs salgınında yeni vaka sayılarının binin altına düşmesi ile beraber maske zorunluluğu da kalktı. Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliklere genelge gönderdi. Genelgede, koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmeye başladığı ilk andan beri Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda kabinede karar alınan tedbirler ile bu tedbirlere ilişkin denetimlerin genelgeler aracılığı ile kamuoyuna duyurulduğu hatırlatıldı. Son günlerde vaka sayılarının binin altında düşmesi ile salgının artık toplum sağlığını tehdit eden bir durumda olmadığı, salgına karşı bundan sonra bireysel korunma aşamasına geçildiği ifade edildi.

Hastanelerde maske takılmaya devam edecek!

Sağlık Bakanlığı’nın isteği doğrultusunda valiliklere iletilen genelge de toplu ulaşım araçlarında maske takılması zorunluluğuna ilişkin karara son verilirken, sağlık kuruluşlarında ise maske kullanımının uygulamasına devam edilecek.

Lokal tedbirler alınabilir!

Valilikler ve kaymakamlıklar tarafından salgının seyri dikkat ile takip edilecek ve lokal seviyede olan ihtiyaç duyulabilecek tedbirler ise İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca değerlendirilip gerekli kararlar alınacak.

Yorumlar (0)