Her gece yatmadan önce bir elma yersek vücudumuzda neler olur?

İçerisinde birçok vitamin bulunduran elmayı her gece yatmadan 15 dakika önce yediğimizde vücudumuzda meydana gelen değişikliklere şaşıracaksınız. Buyurun ayrıntılar haberimizde…

SAĞLIK 29.10.2022, 17:23 30.10.2022, 17:12
Her gece yatmadan önce bir elma yersek vücudumuzda neler olur?

Uyumadan önce elma yemek sindirimi yavaşlatarak midenin görevini daha kolay yapmasını sağlar. İçerisinde bol miktarda bulunan A,B grubu vitaminleri ve C vitamini ile yüksek kan şekeri olanlar için oldukça faydalıdır. Vücudu canlandırıcı, idrar söktürücü ve yatıştırıcı etkisi vardır. Dolayısı ile her gece yatmadan 15 dakika önce elma yemek kan şekerini ve kalp kolesterolüne fayda sağlamaktadır. 

Elma hangi vitaminler açısından zengindir?

Elmalar, vücudun hem bulaşıcı patajonlere, hem de vücuttaki hasara karşı direncini yükseltmeye yarayan güçlü bir antioksidan olan C vitaminini yüksek oranda içerir. A ve B grubu (B 12 dahil) vitaminlerini de bolca içerirler. Ayrıca görevleri sinir sistemini güçlü ve sağlıklı tutmak olan riboflavin ve tiamin vitaminlerini de içerirler. 

Elma yemek için en iyi zaman nedir?

Uzmanlar sabahları kabuklu bir elma yenilmesi gerektiğini söylemektedir. Bunun nedeni de elmanın kabuğunda bulunan diyet lifi ve pektindir. Kan şekeri problemi olanlar için de sabahları uyandıktan sonra bir adet elma yenmesini önerilmektedir. Yemekten sonra bir elma yemek ise vücuttaki şeker emilimini düzenleyen bazı enzimlerin harekete geçmesini sağlar ve böylece kan şekeri kontrol altına alır. 

Peki ya günde iki elma yersek vücudumuzda ne olur?

Günde iki elma tüketmek, bağırsak sağlığı için uygundur. Çünkü elma içerisinde, bağırsak sağlığı için çok önemli olan A, B ve C vitaminlerinden hariç olarak niasin ve folik asit bulundurmaktadır. Ayrıca elmanın içerisinde bulunan flavonoidler ve karotenoidler, onun güçlü bir antioksidan olmasını sağlamaktadır. 

Pişmiş elmanın vücut sağlığı için faydası var mıdır?

Pişmiş elmalar da çiğ elmalar gibi sağlığa faydalıdır. Fakat burada ölçüleri değişmektedir. Örneğin mikrodalgada pişirilen bir elma 100 gramda 0,3 mg vitamin içerirken haşlanmış bir elma 0,2 mg vitamin içerir. Dolayısıyla pişmiş elmaların sağlığa yararı yoktur denilemez fakat çiğ elma kadar faydalı olmadığı da bilinen bir gerçektir.

Kimler elma yememelidirler?

Tabi ki elmaya alerjisi olan kişiler elmadan uzak durmalıdırlar. Elma alerjisi boğazda ve ağzın arka kısmında başlayan kaşıntı hissi, dudaklarda ve boğazda şişme, mide ağrısı ve krampları, döküntü ya da kurdeşen ve ishal olarak kendini göstermektedir. 


 

Yorumlar (0)