Hemşireler, tek yürek oldu: “Artık nefes almak istiyoruz, çok yorulduk” 

12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla mikrofon, hemşirelere uzatıldı. Tüm çalışanların ise ortak bir talebi vardı: “Salgın bitsin.” 

SAĞLIK 12.05.2021, 09:48 13.05.2021, 09:36
Hemşireler, tek yürek oldu: “Artık nefes almak istiyoruz, çok yorulduk” 

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Covid-19 salgını ile mücadele konusunda en ön safta bulunan hemşirelerin ağır şartlı mesaileri devam ediyor. Pek çok hemşire, 12 Mayıs Hemşireler Günü’nü de Ramazan Bayramı’nı da çalışarak, Covid-19 servislerinde geçirmeye hazırlanıyor.

Hemşireler Günü dolayısıyla haber ajansları, mikrofonlarını hemşirelere uzattı. Uzun mesai saatleri ile çalışan ve neredeyse hiç izin kullanmayan hemşirelerin ise tek bir dileği vardı: “Salgın bitsin.”



“Saatlerce ekipmanlarla duruyoruz”

İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde görev alan hemşireler, mücadelelerini ajanslara aktardı: “Salgının bitmesini istiyoruz, o günü iple çekiyoruz. Koruyucu kıyafetleri saatlerce üstümüzden çıkarmıyoruz.”

“Tedbirlere uyulsun”

“Halkımızın tedbirlere uymaması, bizim iş yükümüzü artırıyor. Salgın büyüdükçe bizim omuzlarımızdaki yük de artıyor. Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya ve tedbirlere uyarak kısa sürede salgını sonlandırmaya yardım etmeye davet ediyorum.”



“Mesleğimizi seviyoruz”

“Biz, ne olursa olsun insanlara yardım etmek amacıyla hemşire olduk. Mesleğimizi seviyoruz. İyi ki bu mesleği tercih etmişiz. Ama salgın sürecinde pek çok hemşire arkadaşımız hayatını kaybetti. Arkadaşlarımızın vefat ettiğini gördük. Bu çok kötü bir durum.”

“Nefes almak istiyoruz”

“Çok yorulduk, nefes almak istiyoruz. Salgın bitsin istiyoruz. Çoğumuz hem sağlık çalışanı hem anne. Bu süreç bizi yıprattı. Dinlenmek istiyoruz, tatil yapmak istiyoruz. Bunun için de herkes dikkat etmeli. Salgın sürecinde iki kez hasta oldum. İki kez evde karantinaya girdim ve hastalığım biter bitmez dinlenmeden işe döndüm.”

“İnsanlar, yoğun bakımları görmeli”

“Bu hastalığın yaşlığı genci yok. İnsanlar yoğun bakımları görmeli. Hastalar, yoğun bakımda nefes alamıyor. Acı manzaralara şahit oluyoruz. Halkın görmek istemediği manzaralara her gün şahit olarak çalışıyoruz ama insanlar ısrarla dışarı çıkıyorlar. Tedbirlere uysunlar ve evden çıkmasınlar.” 

Yorumlar (0)