Hayvanlar için ilk koronavirüs aşısı Rusya’da üretildi

Koronavirüsün dünya genelinde salgın haline dönüşmeye başladığı andan itibaren aşı üretme yarışına giren bilim insanları bu kez de hayvanlar için aşı geliştirdi.

SAĞLIK 31.03.2021, 12:32 31.03.2021, 18:14
Hayvanlar için ilk koronavirüs aşısı Rusya’da üretildi

Rusya’da hayvanları salgına karşı korumak amacıyla üretilen koronavirüs aşısı onay alarak tescil edilmiş oldu.

Nisan ayında seri üretime başlanacak

Dünyada ilk defa Rusya’da hayvanlar için geliştirilen ve kullanımına onay verilen “Carnivac-Cov” adlı aşının seri üretimine Nisan ayında geçileceği bildirildi.

Rusya Hayvan ve Bitki Sağlığı Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor) Başkan Yardımcısı Konstantin Savenkov, “Carnivac-Kov” adlı aşının kutup tilkileri, kediler, tilkiler, köpekler ve vizonlar gibi birçok hayvan türü üzerinde denendiğini ifade ederek aşının uygulandığı hayvanların tamamında antikor geliştiğini açıkladı.

“Aşıda yan etki görülmedi”

Hayvanlar için geliştirilen aşının herhangi bir yan etki göstermediğini de kaydeden Savenkov, “Hayvanlar için yaptığımız aşı çalışmalarının neticesinde bun hayvanlarda antikor geliştirdiğini ve bir yan etkiye neden olmadığını tespit ettik” dedi.

Aşının hayvanlarda koruma süresinin 6 ayı bulduğunu aktaran Savenkov, söz konusu aşının daha da geliştirilmesi amacıyla Polonya, Yunanistan ve Avusturya’da çalışmaların sürdürüleceğini dile getirdi.

Yorumlar (0)