Havuza ve denize girmek koronavirüs için riskli mi? Açıklama geldi

Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Dr. Müftüoğlu, denizde veya havuzda yüzmenin yeni tip koronavirüs (Covid-19) için risk oluşturmadığını bildirdi. 

SAĞLIK 21.05.2020, 10:16
Havuza ve denize girmek koronavirüs için riskli mi? Açıklama geldi

Türkiye'de havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar, "Denize veya havuza girmek koronavirüs için risk oluşturur mu?" sorusuna yanıt aramaya başladı.

Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Dr. Müftüoğlu, yazısında konuya açıklık getirdi. 

"Ne denizde ne de havuzda yüzmeniz koronavirüsün size bulaşmasına yol açmaz"

Denize veya havuza girmenin yeni tip koronavirüs (Covid-19) için risk oluşturmadığını kaydeden Prof. Dr. Müftüoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Yaklaşan yaz tatili 'Evde kal' süreci ve ‘sokağa çıkma kısıtlamaları’ ile bunalan herkes için en güzel umutlardan biri oldu. Yaz tatili denince de gündeme anında 'deniz-havuz ikilisi' geldi. Akla gelen ilk soru şu: Salgının yaz aylarında da düşük profilli bir formatla sürebileceği söyleniyor. Peki, bu durumda denizde ve havuzda yüzmek risk oluşturur mu? Uzmanların yanıtı net ve açık: Hayır! Ne denizde ne de havuzda yüzmeniz koronavirüsün size bulaşmasına yol açmaz."

"Ortak havluların kullanımından vazgeçilmeli"

Prof. Dr. Müftüoğlu, özellikle deniz banyosu için riskin sıfıra yakın olduğuna dikkat çekerek, "Ama her ikisinde de su içindeyken bile sosyal mesafe kuralı uygulanmaya devam etmelidir. Ayrıca ortak havluların kullanımından vazgeçilmeli ve güneşlenme esnasında da sosyal mesafeye uymaya özen gösterilmelidir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)