"Havalar ısınınca koronavirüs yok olacak" diyen Trump'a kötü haber!

ABD Ulusal Bilimler Akademisi, Beyaz Saray'a gönderdiği mektupta, havalar ısındığı zaman yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ortadan kalkmayacağını bildirdi.

SAĞLIK 10.04.2020, 12:41
"Havalar ısınınca koronavirüs yok olacak" diyen Trump'a kötü haber!

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Havalar ısınınca koronavirüs yok olacak" demesine rağmen ABD Ulusal Bilimler Akademisi, Beyaz Saray'a söz konusu iddiayı yalanlayan bir rapor sundu. 

ABD Ulusal Bilimler Akademisi, Beyaz Saray'a gönderdiği mektupta, sıcaklıkların artmasıyla birlikte koronavirüsün yok olacağına ilişkin açıklamalara inanılmaması gerektiği kaydedildi. 

Koronavirüse ilişkin bulgularda, pandeminin sosyal mesafe ve benzeri tedbirlerle gerilediğinin anlaşıldığı fakat güneş ve nemin benzer bir etki oluşturacağına ilişkin ellerinde güçlü bir veri olmadığı kaydedildi. 

Ulusal Bilimler Akademisi, söz konusu mektupta, "Koronavirüs'ün yüksek ortam sıcaklığı ve neme sahip ortamlarda daha az verimli iletim yapabileceğini gösteren birkaç kanıt var. Ancak bunu doğrudan havaların ısınmasıyla ilişkilendirme konusunda dikkatli olmalıyız. Bu azalma, yayılmanın önlenmesi için ülkelerin koyduğu önlemlere bağlı da olabilir, dikkatli olmalıyız." ifadelerini kullandı. 

Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi'nde bulaşıcı hastalık uzmanı olan Dr. William Schaffner, mektupta bulunan argümanlara destek vererek, "Hava şartlarının virüsün yayılımına bir miktar katkıda bulunmasını umabilmemize rağmen, buna güvenemeyiz. Yayılımı azaltmak için sosyal mesafe ve diğer önlemleri kullanmaya devam etmeliyiz." açıklamasını yaptı. 

Rapor, ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü Bulaşıcı Hastalıklar Başkanı ve Beyaz Saray koronavirüs ile mücadele ekibinde bulunan Dr. Anthony Fauci'ye de iletildi. Fauci, "Yaz aylarının salgının yayılımını azaltacağını beklemek mantıksız değiş ancak buna güvenmek doğru olmaz." demişti.
 

Yorumlar (0)