Hatay’da açılacak devlet hastanesi için tarih verildi: Bakan Koca duyurdu

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin en çok etkilediği kentlerden Hatay’da açılacak devlet hastanesi ile ilgili paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapının hizmete gireceği tarihi açıkladı.

SAĞLIK 27.03.2023, 16:44 27.03.2023, 16:48
Hatay’da açılacak devlet hastanesi için tarih verildi: Bakan Koca duyurdu

6 Şubat günü Türkiye depreme uyandı. 11 kenti etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler bölgelerini enkaza çevirdi. Bölgelerde yeniden inşa ve hasar tespit çalışmalar sürdürülüyorken depremin en fazla etkilediği kentlerden Hatay’a açılacak yeni devlet hastanesi ile ilgili açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi.

"Hatay Devlet Hastanesi 58 günde tamamlanacak"

Hatay'da inşa edilmesi planlanan toplamda 1500 yataktan oluşacak 4 yeni devlet hastanesi için temel atıldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay Devlet Hastanesinin 58 gün içerisinde tamamlanacağını duyurdu.

"300 yataklı devlet hastanesine kavuşacak"

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Bakan Koca, şu ifadelerde bulundu: “İlçemiz 58 günün ardından, temelinin atıldığı 300 yataklı Devlet Hastanesinde tedavisini görebilecek. Öte yandan Hatay'ın köylerinde de sağlık hizmetleri organize bir biçimde sağlanıyor. 65 ambulansımızla, her köye iki gün içerisinde bir defa giderek, sağlık taraması sağlıyor ve gün içerisinde ortalama 5 bin hastaya erişiyoruz.”

Yorumlar (0)