Hatalı güneşlenme ileri yaşlarda cilt kanserine yol açabilir

Prof. Dr. Akyol, küçük yaşlarda maruz kalınan hatalı güneşlenmenin ileri yaşlarda deri kanserine sebep olabileceğini belirtti.

SAĞLIK 08.09.2021, 01:46 09.09.2021, 10:04
Hatalı güneşlenme ileri yaşlarda cilt kanserine yol açabilir

Türk Dermatoonkoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Melih Akyol, çocukluk döneminde meydana gelen, yanık derecesine varacak kadar hatalı güneşlenmeye bağlı tablolar neticesinde ileri yaşlarda deri kanserlerinin gelişebileceği uyarısında bulundu.

7. DOD Dermatoloji Gündemi Toplantısı için Karabük'e bağlı Safranbolu ilçesine gelen Akyol, basın mensuplarına, deri kanserinin özellikle önemli derecede yoğun güneş ışığı altında kalmak ya da güneşten doğru korunmamakla gerçekleştiğini bildiklerini ifade etti.


Çocukluk dönemine dikkat

Açık tenli insanların özellikle çocukluk döneminde maruz kaldıkları güneş yanıklarının ileride bazı deri kanseri türlerine yatkınlık meydana getirebileceğine işaret eden Akyol, "Buna çok dikkat edilmesi lazım. Güneşin çok tepede olmadığı saatler dışında güneşlenmenin çok ciddi bir zararı yok. Yanık derecesinde olmayan güneşlenmelerin deri kanseri yönünden ciddi bir risk oluşturduğunu söylemek yanlış olur. Çocukluk döneminde oluşan, yanık derecesine varacak kadar hatalı güneşlenmeye bağlı tablolar neticesinde ileri yaşlarda deri kanserleri gelişebiliyor." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)