Hastane Randevu Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

SAĞLIK 17.09.2020, 18:07
Hastane Randevu Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

Eskiye göre sağlık sektöründeki hizmet daha da gelişti. Buna hastanelerden randevu almak da dahil. Hem hastanelerin hem de hastaların işini kolaylaştırmak amacıyla randevular telefon ve internet üzerinden alınabiliyor. Özellikle Sağlık Bakanlığının geliştirdiği MHRS en çok tercih edilen sistemdir. Randevu almak istediğiniz hastanenin kendi sitesinden veya telefonla arayarak randevu alabiliyorsunuz.

Hastaneler kendi randevu sistemlerine sahip olsa da MHRS ve ALO 182'den randevu almak daha kolay. Eskiden hastanelere gidip sıra beklemek, uğraşmak geride kaldı. Size en kolay gelen yöntemi seçerek hastanelerden, polikliniklerden randevu alabilirsiniz.

Hastanelerden randevu alabileceğiniz seçenekler; 

  • Hastanenizin sitesi ve telefon hattı
  • MHRS
  • ALO 182
  • E-Devlet

HASTANE RANDEVUSU NASIL ALINIR ?

Gitmek istediğiniz hastanenin telefon numarasını arayarak randevu oluşturabilirsiniz.

Ya da  MHRS sitesinden, mobil uygulamasından veya ALO 182'yi arayarak randevu oluşturabilirsiniz. 

Android kullanıcısı iseniz Play Store'a girerek MHRS mobili indirebilirsiniz. İndirdikten sonra üye değilseniz, üye olup hastane randevunuzu oluşturabilirsiniz. Apple(IOS) kullanıcısı iseniz App Store'dan da aynı işlemi yapabilirsiniz.

ALO 182 servisini de hastanelerden randevu almak için kullanabilirsiniz. Bağlandığınız operatöre şehrinizi, ilçenizi ve randevu almak istediğiniz hastaneyi belirterek randevunuzu hızlıca oluşturabilirsiniz. 

Bu yöntemleri kullanmak istemiyorsanız, E-Devlet üzerinden de hastane randevunuzu oluşturabilirsiniz. E-Devlete giriş yaptıktan sonra "Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)"  bölümünden randevunuzu kolayca oluşturabilirsiniz.

Oldu da randevuya gidemeyeceksiniz veya gitmekten vazgeçtiniz, istediğiniz zaman randevunuzu kolayca iptal edebilirsiniz. MHRS uygulamasından randevu geçmişi kısmından "Randevumu iptal et" diyerek iptal edebilirsiniz. ALO 182'yi arayarak veya yine aynı şekilde E-Devlet üstünden randevunuzu iptal edebilirsiniz. Randevularınızı iptal etmeyip gitmeseniz bile herhangi bir yaptırım yok. Ama hem toplumun açısından hem hastane düzeni için gitmeyeceğiniz randevuları iptal etmeniz daha iyi olacaktır.

Yorumlar (0)