Güzellik uzmanı uyardı: Gıda maddelerini yüzüne sürmeyin

Güzellik uzmanı Ayşe Işık, kişilerin yüzlerine bakım yapmak isterken birbirlerinden aldıkları her tavsiyeyi uygulamaması gerektiğine dikkat çekerek, limon gibi asiditesi fazla besinlerin yüze sürülmemesi gerektiğine dikkat çekti.

SAĞLIK 24.01.2021, 15:57 25.01.2021, 09:31
Güzellik uzmanı uyardı: Gıda maddelerini yüzüne sürmeyin

Cildine bakım uygulamak isteyen kişilerin halk arasında duyduğu kimi yöntemlere inanmamaları gerektiğine vurgu yapan güzellik uzmanı Ayşe Işık, limon gibi asiditesi yüksek olan maddelerin yüze sürülmemesi gerektiğini ve ileriki dönemlerde yüz lekelerinin oluşmasına sebep olabileceğini ifade etti.

Yazın oluşan sıcaklardan dolayı cilt sorunlarının yanında sert soğuklarında başladığı bugünlerde pek çok kişi başta cilt kuruluğu olmak üzere cilt sorunlarından yakınırken, kışın cildin daha da çabuk kuruduğunu ifade eden Ayşe Işık, sağlıklı bir cilt için ayda bir defa cilt bakımı yapılması gerektiğini ifade etti.

Kişilerin daha ekonomik olmasi için evde kimi uygulamalar yapabildiğini söyleyen Işık, “Karbonat, limon ve pirinç ununa benzeyen şeyleri yüzlerine sürmesinler. Özellikle asidi fazla olan ürünler ciltte lekelenmelere sebep olabilir. Bunun yerine gerçek gül suyuyla ciltlerine bakım yapabilirler şeklinde konuştu.

Kuru soğuklarda en büyük cilt düşmanının kuruluk olduğunu söyleyen Işık, “Kışın cildiniz kendisini koruyabilmek için çok daha direnç gösterdiğinden dolayı kırışıklıklarda da artma görülür. Bunlara karşı ufak önlemler alınabilir. Güneş koruyucu kremler ve pahalı olmayan nemlendiricilerle de bu yapılabilir.” dedi.

Kullanılan telefon ışıkları ve lambaların da UV etkisi gösterdiğini söyleyen ışık, “Kendimizi bunlara karşı korumalıyız. Hem sabah hem akşam olacak şekilde günde iki defa güneş koruyucu kullanmamız gerekli.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)