Günde 11 dakika yapılması erken ölümü engelliyor: Araştırma kanıtladı

İngiltere'de gerçekleştirilen bir araştırmada, günlük olarak 11 dakika kadar tempolu şekilde yürüyüş gerçekleştirilmesi dünya üzerindeki 10 erken ölümden birini engelleyebileceğini ortaya çıkardı.

SAĞLIK 01.03.2023, 14:44 02.03.2023, 12:28
Günde 11 dakika yapılması erken ölümü engelliyor: Araştırma kanıtladı

Cambridge Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen, British Journal of Sports Medicine dergisinde yayınlanan bir araştırma dünya genelinde erken ölümün bazı aktivitelerle engellenebileceğini ortaya koydu. Yapılan araştırmaya göre, yürüyüş yapma, tenis oynama, bisiklete binme, dans etme ve tempolu yürümenin kardiyovasküler hastalıklar, erken ölüm ve bazı kanser türlerini büyük bir ölçüde engelleyebileceği belirtildi.

Haftada 75 dakikaya eşitleniyor

Araştırmaya göre, günlük olarak 11 dakika kadar tempolu şekilde yapılan yürüyüşün, dünya üzerinde görülen her 10 erken ölümden birini engelleyebileceğine işaret edilerek, söz konusu eylemin hafta bazında 75 dakika kadar orta derecede fiziksel aktiviteyle eşit olduğu aktarıldı.

Bu noktada, 94 adet büyük çalışma grubunda bulunan 30 milyondan çok katılımcının içerisinde olduğu 196 hakemin oluşturduğu incelemeyi kontrol eden araştırmacılar, sonrasında fiziksel aktivite seviyeleri ile kanser, kalp hastalığı ve erken ölüm riski içerisinde ilişki üzerine bir çalışma sağladı.

Cambridge Üniversitesinin araştırmasına liderlik eden Dr. Soren Brage, konu ile ilgili şu açıklamada bulundu: “Az da olsa fiziksel aktivitede bulunmak hiç yapmamaktan iyidir. 11 dakikayı bir başlangıç olarak görebilirsiniz”

Yorumlar (0)