'Gizemli hastalık' ABD'ye ulaştı!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve zatürreye benzetilen "gizemli" hastalığa yol açan virüse, ABD'nin Washington eyaletinde bir kişide rastlandı.

SAĞLIK 21.01.2020, 23:39
'Gizemli hastalık' ABD'ye ulaştı!

ABD medyasında çıkan haberlere göre, Çin ziyaretinin ardından hastalanan ve Washington'da tedavi altına alınan kişinin, Vuhan'da görülen "koronavirüsü"nün aynısını taşıdığı kaydedildi.

Durumu ağır olduğu belirtilen kişinin kimliği açıklanmadı. Yeni koronavirüsten kaynaklanan salgında şimdiye kadar 6 kişi yaşamını yitirdi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, koronavirüsün dün 77 kişide teşhis edildiğini, ülke genelinde vaka sayısının 291'e yükseldiğini belirtmişti.

Yeni olayların 72'sinin Hubey eyaletinde, 2'sinin Şanghay'da, 3'ünün de Pekin'de görüldüğü kaydedilmişti.

Virüs, Çin'de 25 Ocak itibarıyla başlayacak Çin Yeni Yılı (Bahar Bayramı) nedeniyle tatillerini memleketlerinde geçirmek isteyen milyonlarca kişi açısından da risk meydana getiriyor.

Çin'de "gizemli hastalık" korkusu

Gizemli salgın, 2002 ve 2003'te yüzlerce kişinin ölümüne neden olan şiddetli akut solunum yolu sendromu (SARS) salgınını hatırlattığından ülkede korku yaratmıştı.

Çinli yetkililer, gizemli hastalıkla ilgili yapılan ilk incelemelerin, hastalığın SARS, Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS), influenza, kuş gribi ve adenovirus olmadığını gösterdiğini belirtmişti.

Hong Konglu uzmanlar, virüsün genetik yapısının SARS ile yüzde 80 örtüştüğünü kaydetmişti.

Yorumlar (0)