Geri getirilen PCR testi şartı kimleri kapsıyor? Sağlık Bakanlığı açıkladı 

İçişleri Bakanlığı’ndan 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgeye göre şehirlerarası seyahatte aşı sürecini tamamlamayan, son 180 gün içinde koronavirüs geçirmemiş ve hiç aşı yaptırmamış kişilerden negatif sonuçlu PCR testi istenmesine karar verildi. Dün iptal edilen karar, bugün geri getirildi. 

SAĞLIK 16.01.2022, 15:55 16.01.2022, 17:13
Geri getirilen PCR testi şartı kimleri kapsıyor? Sağlık Bakanlığı açıkladı 

Şehirlerarası seyahatte, okullara ve sosyal/toplu ortamlara girişte aşısızlardan, aşı takvimini tamamlamamış kişilerden ve son 6 ay içinde koronavirüs geçirmemiş kişilerden istenen negatif sonuçlu PCR testi şartı dün, İçişleri Bakanlığı tarafından kaldırılmıştı. Aşı yaptıran kişiler ise bu karara tepki göstermiş ve “Boştan yere mi aşı olduk?” şeklinde etiketler ile siyasileri sosyal medyadan hedef almıştı.  

Yaşananların ardından İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine bir genelge göndererek kural değişikliğini bildirdi. Yeni genelgeye göre şehirlerarasında uçakla seyahat edecek kişilerden negatif sonuçlu PCR testi istenecek.  



Kimlerden PCR sonucu istenecek? 

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, dün yayınlanan genelgenin ardından yanlış anlaşılmalara mahal vermemek adına bugün yeni bir genelge gönderildiğini belirtti. Mevcut şartlara göre yeniden düzenlenen genelgeye göre son 6 ay içerisinde koronavirüs geçirmeyen kişilerden, aşı sürecini tamamlamayan kişilerden ve hiç aşı yaptırmamış kişilerden negatif sonuçlu PCR testi istenecek. 

PCR testi yalnızca uçakla şehirlerarası seyahatte istenmeyecek ayrıca sevgi evi, huzurevi, bakımevi, ceza ve tevkif evlerinde çalışanlardan ve burada bulunan kişilerden de belirli durumlarda negatif sonuçlu PCR testi istenecek.  

Yorumlar (0)