Geleceğin hastalığı belli oldu: 2050'de 1.3 milyar insan tehlike altında
ABD'de gerçekleştirilen bir araştırmadan elde edilen verilere göre, dünya genelin diyabetle yaşamını sürdüren yetişkin sayısı 2050 senesine kadar iki kat artış gösterecek ve 1,3 milyar insan diyabet hastası olarak hayatına devam edecek.

Yapılan yeni araştırmalar, 2021 senesinde 529 milyon olarak belirlenen diyabet hastası sayısının 2050 yılında 1,3 milyarın üstüne çıkacağını ifade ediyor. Önümüzdeki 30 sene içerisinde dünya genelinde diyabet oranında düşüş görülmeyeceği tahmin ediliyor.
Araştırma, The Lancet Diabetes & Endocrinology ve The Lancet dergilerinde yayınlandı.
Uzmanlar, söz konusu rahatsızlığın dünyada çoğu hastalığı geçerek insanlar ve sağlık sistemleri adına önemli bir tehdit oluşturduğunu ifade ederek verilerin kaygı verici olduğunu belirtti.
“Yedi veya sekiz kişiden biri diyabet hastası olacak”
Diyabetin büyük bir sorun teşkil edeceğine işaret eden New York'taki Albert Einstein Tıp Fakültesi'nden Doktor Shivani Agarwal, "Diyabet, günümüzün en büyük halk sağlığı risklerinden bir tanesi olmayı sürdürüyor. Önümüzdeki otuz senede her ülkede, cinsiyette ve yaş grubunda agresif biçimde artış gösterecek. Dünya genelindeki sağlık sistemleri adına da ciddi oranda zorluk teşkil edecek" şeklinde konuştu.
BM, 2050 senesine kadar dünya nüfusunun 9,8 milyar kadarının diyabet hastası olacağını belirtiyor.
Bu oran, o zamana kadar yedi veya sekiz kişiden bir tanesinde diyabet görüleceğini ortaya koyuyor.