Gebelikte hem anneler hem de bebekler için en güvenli seyahat yolu “uçak” 

Operatör Doktor İlknur Sayar, gebelikte en güvenli seyahat yolunun uçak olduğunu belirterek kabin basıncında çok büyük bir değişiklik olmadığı sürece yolculuğun güvenli geçeceğini bildirdi. 

SAĞLIK 06.08.2021, 13:10 07.08.2021, 18:20
Gebelikte hem anneler hem de bebekler için en güvenli seyahat yolu “uçak” 

Kadın hastalıkları ve doğum alanında Op. Dr. İlknur Sayar, gebelikte en önemli yolculuk hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yaz döneminde tatile çıkacak gebeler için mühim tavsiyelerde bulunan Sayar, yolculuğun püf noktalarını anlattı. 

“Yolculuğun en fazla 6 saat olmasına dikkat edin” 

Sayar: “Yolculuk sırasında araba, otobüs ya da tren tercih edilecekse yolculuğun en fazla 6 saat sürmesine dikkat etmelisiniz. Bu tarz yolculuklarda sık sık mola vermeli, gerekirse bir gece dinlendikten sonra ertesi gün yolculuğa devam etmelisiniz.” 



Gebelikte kan pıhtılaşması artıyor 

Sayar: “Gebelik döneminde fizyolojik değişikliklerle birlikte kanda pıhtılaşma da büyük oranda artıyor. Bacağın uzun süre aşağı sarkık şekilde ve hareketsiz kalması, pıhtılaşmanın daha da artmasına sebep olabilir. Pıhtılaşmaya karşı önlem almak için en fazla 2,5 saatte bir mola vermelisiniz. Eğer tren, uçak veya otobüs gibi mola vermenizin mümkün olmadığı araçlarda iseniz 2 saatte bir araç içinde yürümelisiniz.” 

“Bel yastığı desteği alın” 

Sayar: “Hamilelik seyrinde ekstra bir sorun yoksa anne ve bebek için rahatlatıcı önlemler alınmalıdır. Yolculuk sırasında bol, rahat ve pamuklu giysiler ile rahat çıkan ve hava alan ayakkabılar tercih edilmelidir. Ayrıca bel için de bir yumuşak yastığa ihtiyaç bulunur. Tuvalet ihtiyacı muhakkak giderilmeli, tutulmamalıdır. Sarsıntılara karşı ise muhakkak emniyet kemeri takılmalıdır. Ani kan şekeri düşmelerine karşı sağlıklı atıştırmalıklar sık sık ve az az tüketilmelidir. Terleme fazla olacağından sık sık su içilmelidir.” 

Yorumlar (0)