Gaziantep Üniversitesi: Korona ilacı seri üretime hazır!

Gaziantep Üniversitesi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ilacının seri üretime hazır olduğunu duyurdu.

SAĞLIK 13.07.2020, 15:59
Gaziantep Üniversitesi: Korona ilacı seri üretime hazır!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle dünya genelinde vaka sayıları ile can kayıpları artmaya devam ederken, herkesin aklında ilaç ve aşı çalışmaları var. 

Türkiye, tıpkı diğer ülkeler gibi yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı ilaç ve aşı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi sırasında başvurulan ilacın milli olanaklarla üretiminin gerçekleştirilebilmesi için bir çalışma başlattı. Üniversite, "biyoeşdeğerlilik" denilen çalışmada seri üretim kısmına geçti. 

Söz konusu üniversite tarafından yapılan açıklamada, Atabay Kimya ve Sanayi Ticaret A.Ş., Farmagen ve Novel Farma'nın birlikte çalıştığı ifade edildi. Açıklamada, çalışmalar neticesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisinde kullanılan ilaçlardan 2'sinin seri üretimine geçildiği kaydedildi. 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Sağlık Bakanlığına 5.000 kutu ilacın hibe olarak verildiğini belirtti.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Gür, ruhsatlandırma işlemi devam eden 3 ilaca ilişkin çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, bu 3 ilacın yakın dönemde üretim aşamalarını tamamlayacağını ve ülkemizin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelesine dâhil olacağını söyledi.

Prof. Dr. Gür, çok yakında yeni üretim haberleri vereceklerini de ekledi. 

Yorumlar (0)