Gana'da korkunun yeni adı: Margburg virüsü!

Gana'da aynı aileden iki kişinin Margburg adı verilen ölümcül virüs nedeniyle hayatını kaybetmesi, yetkilileri alarma geçirdi. Ölen hastalarla temaslı olduğu tespit edilen 98 kişi karantinaya alındı. Mağaralara yaklaşılmaması gerektiğini belirten uzmanlar, "Az pişmiş etleri tüketmeyin." uyarısında bulundu.

SAĞLIK 18.07.2022, 17:03 19.07.2022, 08:35 Hakan Öksüz
Gana'da korkunun yeni adı: Margburg virüsü!

Gana'da korku saçan Margburg virüsü, aynı aileden iki kişinin ölmesine neden oldu. Vatandaşlara uyarıda bulunan Ganalı yetkililer, yaşamını yitiren kişilerle temaslı oldukları saptanan 98 kişinin karantinaya alındığını duyurdu. Koronavirüs salgınını aşılarla yenen Gana, son derece ölümcül olduğu belirlenen Margburg virüsünün başka bölgelere yayılmaması için alarma geçti.

Ebola virüsü ile benzer özellikler taşıyor

Yapılan açıklamaya göre söz konusu iki hasta, Aşanti bölgesindeki bir hastanede tedavi gördüler. Sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan bu kişilere bulaşan virüs hakkında detaylı bir araştırma yapıldı. Edinilen bilgilere göre hastalığa yol açan Margburg virüsü, ebolaya neden olan virüs ile benzer özellikler gösteriyor. 

Vücut sıvıları ile bulaşıyor

Gana'daki sağlık ekiplerine göre bol sıvı tüketimi, Margburg virüsünün vücuda tutunmasını engelliyor. Virüsün vücut sıvıları ile insandan insana bulaşabildiği belirtildi. Henüz kapsamlı bir araştırmanın yapılmadığı ve virüse dair bilgilerin kısıtlı olduğu kaydedildi. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre virüse daha önce Kongo, Angola ve Güney Afrika'da da rastlandı.

Margburg virüsünün başlıca belirtileri

Margburg virüsünün başlıca belirtilerinin yüksek ateş, baş ağrısı, kanlı kusma ve yorgunluk olduğu belirtildi. Virüsün yarasalardan bulaştığını aktaran yetkililer, mağaralara yaklaşılmaması gerektiğini vurguladı. Et ürünlerinin iyice pişirilmeden tüketilmemesi gerektiği kaydedildi.

Yorumlar (0)