FSM, bu kanser türü için ilk kez ışıklandırıldı 

İstanbul’un simgelerinden Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, dün gece saatlerinde yeşil renk ile ışıklandırıldı. Bu özel ışıklandırmanın sebebi ise her sene ocak ayında dikkat çekmek amacıyla belirli etkinlikler düzenlenen rahim ağzı kanseri oldu.  

SAĞLIK 13.01.2022, 10:24 14.01.2022, 09:34
FSM, bu kanser türü için ilk kez ışıklandırıldı 

Rahim ağzı kanseri olarak da bilinen serviks kanseri için her sene ocak ayında belirli çalışmalar yapılıyor ancak bu sene, İstanbul ve tüm Türkiye için bir ilk yaşandı. Özel günlerde renklendirilen, İstanbul’un simgelerinden olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü bugün rahim ağzı kanseri için renk değiştirdi. 



FSM’de bir ilk yaşandı 

Rahim ağzı kanseriyle ilgili daha önce aktivitede bulunulmayan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde böyle bir adımın atılması şaşırtırken vatandaşlar da yeşil renkli köprüyü görüntülemekten geri kalmadı. Işıklandırma, günün ilk ışıklarıyla birlikte son buldu. 



Rahim ağzı kanseri nedir? 

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda oldukça yaygın görülen kanser türüdür. Ancak aşı ile kolaylıkla önlenebilir. Erken evrede teşhis edildiğinde iyileşme oranı yüzde 90’ı bulur. Erken teşhiste en etkili yol, smear testleridir. Tedavinin gecikmesi durumunda kanser hücreleri diğer organlara yayılır. Rahim ağzı kanserinin, hastalık öncesinde gösterdiği bir belirti yoktur. Belirtiler başladığında ise kanser hücreleri çoktan yayılmış olur. Bu sebeple düzenli olarak test yaptırmak ve doktorun belirlediği şekilde aşı olmak gerekir. 

Yorumlar (0)