Fransa'dan uyarı: Bu ilaçlar koronavirüsü ağırlaştırabilir!

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, anti-inflamatuar ilaçların yeni tip koronavirüsü (Covid-19) daha da ağırlaştırabileceği konusunda uyardı. 

SAĞLIK 16.03.2020, 12:57 16.03.2020, 15:00
Fransa'dan uyarı: Bu ilaçlar koronavirüsü ağırlaştırabilir!

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, yaygın olarak kullanılan ve reçetesiz satılan anti-inflamatuar ilaçların yeni tip koronavirüsü (Covid-19) daha da ağırlaştırabileceğine yönelik uyarıda bulundu. 

Nörolog Olivier Veran, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Anti-inflamatuar ilaçlar almak (ibuprofen, kortizon…) enfeksiyonu ağırlaştırıcı bir etki yapabilir. Ateşiniz varsa parasetamol alın. Anti-inflamatuar ilaçlar kullanıyorsanız, doktorunuza danışın." ifadelerine yer verdi. 

Uzmanlar, vücudun bağışıklık sistemini zayıflatması nedeniyle enfeksiyon hastalıklarında anti-inflamatuar ilaçlar almanın tehlikeli olduğunu belirtiyor. Fransa Sağlık Bakanlığı, "asetamonifen" olarak nitelendirilen parasetamol ilaçların inflamasyonu ağırlaştırmadan ateşi düşürebileceğini kaydediyor.

Toulouse Hastanesi’nin Eczacılık Birimi Başkanı Jean-Louis Montastruc, RTL radyosuna yaptığı açıklamada, "Anti-inflamatuar ilaçlar, ateş veya enfeksiyon varsa komplikasyon riski içeriyor." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)