Flaş gelişme: Gargara koronavirüsü etkisiz hale getirdi!

Yapılan bir araştırmada, ağız gargarasının yeni tip koronavirüsü (Covid-19) etkisiz duruma getirdiği tespit edildi. 

SAĞLIK 18.11.2020, 11:10 18.11.2020, 11:14
Flaş gelişme: Gargara koronavirüsü etkisiz hale getirdi!

Ağız gargaralarının dünya genelinde 1 milyon 300 binden fazla kişinin ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) üzerindeki etkisine ilişkin bir çalışma gerçekleştirildi. 

Cardiff Üniversitesi'nden araştırmacılar tarafından yürütülen çalışmanın laboratuvar ortamında yürütüldüğü öğrenildi. Söz konusu çalışmanın, bir insanın nazal ve oral kanallarındaki durumun benzetildiği bir test tüpünün içerisinde gerçekleştirildiği belirtildi. 

Bilim insanları, ağız gargarasının yeni tip koronavirüsü (Covid-19) etkisiz duruma getirdiğini ifade etti. Söz konusu ağız gargarasının yüzde 0,07 seviyesinde "setilpiridinyum klorür"e sahip olduğu aktarıldı. 

Virüsleri etkisiz hale getirmede faydalı olabilir

Ağız gargarasının tükürükte bulunan virüsleri etkisiz duruma getirme konusunda faydalı olabileceği belirtildi. Fakat ağız gargarasının yeni tip koronavirüs (Covid-19) için bir tedavi yönetimi olup olmadığına ilişkin henüz bir ispata ulaşılamadı. 

"Rutine dönüşebilir"

Dr. Nick Claydon, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde maske takma, sosyal mesafeye uyma ve sık sık el temizliği yapma gibi ağız gargarası yapmanın da insanlar için rutine dönüşebileceğini söyledi. 

Daha önce Penn State Tıp Fakültesi'nden araştırmacıların yaptığı bir çalışma da bebek şampuanları ile ağız gargaralarından bazılarının, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) etkisiz duruma getirebileceğini ortaya koymuştu.  

Yorumlar (0)