Fenomen YouTuberlar sordu, Bilim Kurulu üyeleri cevapladı

Ünlü YouTuberlar ve Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri bu kez gençler için bir araya geldi. Her adımı gençlere örnek olan fenomenler, aşı hakkında merak edilenleri sordu, Bilim Kurulu üyeleri de cevapladı. Videolar, Sağlık Bakanlığı’nın “Aşı Ol Sevdiklerine Yakın Ol” YouTube kanalında yayınlandı. 

SAĞLIK 04.11.2021, 08:21 06.11.2021, 09:37
Fenomen YouTuberlar sordu, Bilim Kurulu üyeleri cevapladı

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 ile mücadele ve aşılama konusundan halkın her kesiminden destek almaya devam ediyor. Özellikle gençler ve çocuklar üzerinde büyük etkisi olan sosyal medya ve YouTube fenomenleri ile iş birliğine imza atan Bakanlık, “Aşı Ol Sevdiklerine Yakın Ol” isimli YouTube sayfasında yeni çalışmaları yayınladı. 



Fenomenler sordu, doktorlar cevapladı 

Hazırlanan videolarda YouTube fenomenleri ve Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri bir araya geldi. Aşı hakkında gençlerin merak ettiği soruları soran fenomenler karşısında ülkenin en ünlü doktorları cevaplarını verdi. Google’da en çok aranan soruların da sorulduğu videolarda öne çıkan sorular şu şekildeydi: “Gebeler ve emziren kadınlar aşı olmalı mı?”, “Kanser hastaları aşı olabilir mi?”, “Covid-19 aşılarının gelecekte yan etkileri olacak mı?”, “Yurt dışında yaptırılan aşılar ülkemizde geçerli mi?”, Aşılar kalp krizine ve pıhtılaşmaya sebep olur mu?”, “Covid-19’un çocuklarda görülme sıklığı ne?”, “Gençler Covid-19'u daha mı kolay atlatıyor?”, “Aşılar kısırlık yapıyor mu?”, “BioNTech aşısı olanların kolunda metal kaşık duruyor mu?”. 



Videolar, YouTube’a yüklendi 

Refika Birgül’ün Prof. Dr. Hasan Tezer’e, Betül Çakmak’ın Prof. Dr. Levent Akın’a, Alper Rende’nin Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz’a, Enes Batur’un Prof. Dr. Ateş Kara’ya ve Orkun Işıtmak’ın da Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’a sorduğu sorular ve bunların cevapları Sağlık Bakanlığı’nın YouTube kanalına ve “Aşı Ol Sevdiklerine Yakın Ol” kanalına eklendi. 



Yorumlar (0)