FDA koronavirüste hidroksiklorikinin kullanılmasını durdurdu

ABD Gıda ve İlaç İdaresi koronavirüs hastalarının tedavisinde kullanılan hidroksiklorikinin yararlı olmadığı gerekçesiyle iptalini sağladı.

SAĞLIK 15.06.2020, 21:59
FDA koronavirüste hidroksiklorikinin kullanılmasını durdurdu

Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç İdaresi tarafından yapılan açıklamada koronavirüsün tedavisinde hidroksiklorokinin kullanımının yararlı olmadığı gerekçesiyle iptalinin sağlandığı duyuruldu.

FDA’nın yaptığı yazılı açıklamada, büyük klinikler içerisinde yapılan araştırmalar neticesinde elde edilen bulgulara dayanarak ajans önerilen doz rejimlerinin antiviral olarak etki yaratma ihtimalinin düşük olduğu düşünülüyor, ifadeleri kullanıldı.

25 Mayıs’ta DSÖ askıya almıştı

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, 25 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamada, “Dayanışma Denemesi Yürütme Grubu”nun toplandığını bildirerek koronavirüs hastalarının tedavisi sırasında hidroksiklorokin ilacının kullanımının güvenlik gerekçesiyle askıya alındığı kaydedilmişti.

Lancet adındaki tıp dergisi tarafından yapılan bir araştırmada da sıtma ilacı olan hidroksiklorokinin tek başına veyahut antibiyotik ile kullanımının koronavirüs hastalarında fayda sağlamayacağı ifadelerine yer verilmişti.

Yorumlar (0)