Fazla mimiğe botoks!

Dr. Nüket Eroğlu, gereğinden çok daha fazla mimik kullanmaktan dolayı yüz ifadesinin kontrol edilemediği durumlarda botoksa başvurulabildiğini belirtti.

SAĞLIK 20.10.2019, 09:00
Fazla mimiğe botoks!

"En güzel botoks bakınca anlaşılmayandır." diyen Dr. Nüket Eroğlu, botoks deneyimini daha önce hiç yaşamamış olanların korkulu rüyasının "doğallıklarını kaybetmek" olduğunu belirterek, "Her zaman doğallıktan yanayız. Donuk bir ifadeden uzak durulması gerekir ve botoks, yanlış mimiklerin kullanımını önleyerek doğallığı korur. Belki bu deneyimi daha önce hiç yaşamadınız fakat bu uygulamayı yaptırdıktan sonra hem kendinizdeki değişimin farkına varacak hem de çevrenizdekilerden aldığınız olumlu tepkilerle kendinizi daha mutlu hissedeceksiniz. Bu tepkiler 'Sen ne yaptırdın? Sen de bir değişiklik var! Çok güzel görünüyorsun' gibi pozitif dönüşler olacak." diye konuştu.

"Botoks iyi bir kas eğitmenidir"

Dr. Nüket Eroğlu, botoksun çok iyi bir kas eğitmeni ve doğru bir öğretmen olduğunu söyleyerek şu şekilde konuştu:
"Yanlış kas hareketlerinden kaynaklı ifade bozukluklarının geri dönülmez bir hâl alıp tabi ifadeyi bozmaması için kullanılır. Yüzdeki mimik kaslarının yanlış ya da gereğinden çok fazla çalışması nedeniyle alın ve göz çevresinde bıçak kesiği ince çizgiler oluşur. Botoks uygulamasının amacı doğal görüntüyü ve doğal mimikleri korumaktır. Çok genç ve yumuşak karakterli genç kız, kaşlarını kontrolsüz çattığı için çok sert ve asabi görünebilir. Erken yaşta botoks yaptırarak konsantrasyon anında yanlış bir alışkanlık olarak kızgınlık mimiklerini kullanması önlenir ve doğal görüntüsü korunmuş olur. Alındaki gittikçe derinleşen akordiyon çizgileri denilen aslında sadece hayret ve şaşkınlık anında kullanılması gereken mimikler, yanlış ve fazla kullanımları sonucu kişiyi hep şaşkın, korkmuş, tedirgin gösterir. Özellikle gazeteci, avukat, psikiyatr gibi insanları uzun süre dinleyen meslek gruplarında bazen yüz felci geçirmiş gibi tek kaş havada olabilmektedir. Hatta bazıları bunun kendi doğal görüntüsü olduğunu bile düşünmektedir. Botoks ile yüz normale döndürüldüğünde kaş göz mesafesi simetrik bir hal alırken ifade daha aydınlık görünmektedir. Bir Akdeniz ülkesinde yaşadığımız düşünülürse mimiklerin dışında her güneşe maruz kaldığınızda, konuşup güldüğünüzde istemsiz olarak gözler kısıldığından kaz ayakları çok hızlı ilerler hatta bazen orta yaşları bulmadan elmacık kemikleri üzerine doğru ilerler. Botoks yardımı ile oluşan çizgiler giderilir, yeni çizgiler oluşmasına engel olunur. Botoks uygulaması yapılmaz ise ne olur? Yanlış mimik hareketleri devam eder, böylelikle 'kırışıklık' dediğimiz görüntü yerini çok daha derin 'bıçak kesiği' şeklinde tanımlanan derin çukurluklara bırakır. Bu evrede müdahale etmek olanaksız değildir fakat istenilen görüntüye ulaşmak oldukça zor hâle gelir. Süreç çok daha uzun soluklu olmaya döner."

Botoks diş problemlerini çözebiliyor

Botoks'un masseter kasına uygulandığında diş sıkma sorununu çözerek dişleri koruduğunu, çene eklemini rahatlattığını, boyun ve sırt ağrılarını önlediğini, gece uykusunun kalitesinin arttırdığını dile getiren Dr. Nüket Eroğlu sözlerini şu şekilde tamamladı:
Çene botoksunun aynı zamanda yüz ovalini çıkardığı ve yüzü daha ince uzun gösterdiği için yüzü yuvarlaklaşan kişiler tarafından tercih ediliyor. İlerleyen yaşla beraber dudakların incelip, ağız köşelerinin aşağı düşmesinden dolayı oluşan kederli ifade, botoksun ağız çevresindeki depresör kasları gevşetilerek engellenebiliyor. Özellikle kadınlar dudaklarını daha biçimli ve ifadelerini daha optimist göstermek için dudak kenarları ve burun ucuna sıklıkla botoks yaptırmaktadır."

Yorumlar (0)