Fahrettin Koca’dan iki ilçe için içme suyu uyarısı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep’teki içme suyu ile ilgili açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Şehir merkezinde bulunan şebeke suyu, içme suyu şeklinde kullanılabilir. Ancak Islahiye ve Nurdağı bu kapsamda yer almıyor.” dedi.

SAĞLIK 26.02.2023, 17:10 26.02.2023, 17:14
Fahrettin Koca’dan iki ilçe için içme suyu uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin etkilediği kentlerden bir tanesi olan Gaziantep’te içme suyu ile ilgili açıklamada bulundu.

Deprem bölgesindeki sağlık hizmetleri

Hizmet sağlayan sağlık merkezleri ile ilgili verileri paylaşan Koca, “Gaziantep genelinde 104 sağlık evimiz, 51 adet 112 istasyonu, 167 aile sağlık merkezimiz, 2 toplum sağlığı merkezimiz ve 1 devlet hastanemiz hizmet sağlıyor” dedi.

Sağlık hizmeti noktasında boşluğun oluşmaması adına sahra hastaneleri açıldığına işaret eden Bakan Koca, 1’i Nurdağı, 1’i Oğuzeli ve 2'si İslahiye'de olacak şekilde toplamda 4 sahra hastanesinin inşa edildiğini aktardı.

İçme suyu açıklaması

Gaziantep’te içme suyunun kullanımına dair açıklamalarda bulunan Koca, "Gaziantep'te İslahiye ve Nurdağı dışında şehir merkezinde bulunan şebeke suyu, içme suyu şeklinde de kullanılabilmektedir" dedi.

Deprem bölgesindeki hasar gören hastaneler hakkında açıklamada bulunan Koca, “Nurdağı Devlet Hastanesi ile Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin A ve B blokları ağır hasarlı. Kent genelinde bulunan diğer sağlık kurumu yapılarından 6'sı ağır, 5'i orta, 169'u az hasarlı halde. 54'ünde hasar bulunmuyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)