Fahrettin Koca: Uzaktan sağlık hizmeti başlıyor

Fahrettin Koca, 'uzaktan sağlık hizmeti'nin uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin yayımlandığını, hizmet kurallarının ve alanının belirlendiğini duyurdu.

SAĞLIK 10.02.2022, 19:14 11.02.2022, 09:19
Fahrettin Koca: Uzaktan sağlık hizmeti başlıyor

Sağlık Bakanı Koca, kişisel Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklama doğrultusunda 'Uzaktan Sağlık Hizmetlerinin Sunulmasına İlişkin Yönetmelik'in yayımlandığını bildirdi.

Söz konusu uygulama ile vakit kaybının ortadan kalkacağını kaydeden Bakan Koca, USH'yi yalnızca gerekli bilişim teknoloji altyapısı olan ve ruhsatlı sağlık merkezlerinin sunabileceğine vurgu yaptı. 

"Vakit kaybının önüne geçecek"

Koca, hususa dair gerçekleştirdiği paylaşımında, şu ifadeleri kullandı:

"USH başlıyor. Konuya ilişkin yönetmelik yayımlandı. Sağlık Bakanlığı, sağlık merkezinde hasta olarak bizzat bulunmadan, güncel bilişim teknoloji altyapısı kullanarak sağlık hizmeti verilebilmesinin kurallarını belirledi. Bu uygulama vakit kaybının önüne geçecek. 

USH'yi yalnızca gerekli bilişim teknoloji altyapısına sahip olan, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlı sağlık merkezleri sunabilecek. USH gereklerini harfiyen yerine getirmek şartıyla artık hastalara rapor vermek ve e-reçete yazmak mümkün olacak. USH ülkemize hayırlı olsun."
 

Yorumlar (0)