Fahrettin Koca: Şimdiden hayırlı olsun

Fahrettin Koca, "Hedefimiz, sene sonuna kadar her polikliniğe bir sekreter. Hedefimiz, doktorun işine çok daha iyi bir şekilde odaklanması. Şimdiden hayırlı olsun." dedi.

SAĞLIK 13.08.2022, 23:37 15.08.2022, 09:53
Fahrettin Koca: Şimdiden hayırlı olsun

Sağlık Bakanı Koca, 'Beyaz Reform' etiketi ile kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Poliklinik hizmeti veren doktorların sekreterlik görevine artık son veriyoruz. Hedefimiz, sene sonuna kadar her polikliniğe bir sekreter. Hedefimiz, doktorun işine çok daha iyi bir şekilde odaklanması. Şimdiden hayırlı olsun."

Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanmıştı

Sağlık çalışanlarının uzun bir süredir beklediği döner sermaye ek ödemesi yönetmeliği 12 Ağustos'ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Düzenlemenin resmiyet kazanmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Koca, yeni değişiklikler ile sağlık çalışanlarının beklentilerinin büyük oranda karşılanacağını vurgulamıştı. 

Düzenlemeye dair Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Bakan Koca, “Sağlık çalışanlarına döner sermaye ek ödemesi yönetmeliği yayımlandı. Düzenleme dili herkes için çok açık olmayabilir. Günlük yaşama tercüme edersek her ayın 15’inde gerçekleştirilecek. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullanmıştı. 

Bu düzenleme ile sağlık sektöründe yeni bir sayfa açtıklarını dile getiren Koca, “Bir düzenleme yaptık, Türkiye’de doktor olmanın anlamı değişti. Gelecekte böyle konuşacaklar.” sözlerini sarf etmişti. 

Yorumlar (0)