Fahrettin Koca, “maskeleri çıkarmak” için sinyal verdi

Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs vakalarının pik yaptığı hafta sonu sonrasında vakaların önümüzdeki 2-3 hafta içinde büyük oranda düşeceğini dile getirdi. Gelecek hafta çarşamba günü için randevu veren Fahrettin Koca, “Maskelerin ne zaman çıkacağını da o zaman duyuracağız.” ifadelerini kullandı. 

SAĞLIK 17.02.2022, 12:42 17.02.2022, 14:32
Fahrettin Koca, “maskeleri çıkarmak” için sinyal verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısı öncesinde salgın verileri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Hafta sonu pik yapan koronavirüs vakaları hakkında konuştu. Vaka sayısının şu anda oldukça yüksek olduğunu ancak gelecek 2-3 hafta içinde büyük oranda düşeceğini bildiren Fahrettin Koca, şunları dile getirdi: “Önümüzdeki 2-3 hafta içinde hastanelerin ve sağlık çalışanlarının yükü de belirgin şekilde azalacak. Vakaların pik yaptığı durumda dahi hastaneye yatışlar yüzde 30’a yakın oranda azaldı ve yoğun bakıma yatışlarda da yüzde 15 oranında düşüş yaşandı.” 

Maske ve diğer tedbirler için çarşamba gününü işaret etti 

“Gelecek hafta çarşamba günü bir toplantı gerçekleştireceğiz. Yeni tip koronavirüsle mücadelede geldiğimiz noktayı aktaracağız. O günkü toplantıda aynı zamanda maske, mesafe ve diğer tedbirler hakkında ve ne zaman test yaptırılıp ne zaman yaptırılmayacağı hakkında önemli konuları ele alacağız. Maskenin ne zaman çıkacağını da o gün açıklayacağız.” 

Bakan Çavuşoğlu’nun sağlık durumu hakkında bilgilendirme 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun sağlık durumu hakkında bilgilendirmelerde bulundu: “Sayın Çavuşoğlu hastalığı oldukça hafif geçiriyor. Önemli boyutta öksürüğü yok. Yalnız ses kısıklığı yaşıyor. İlaçlarını içiyor ve dinlenmeye devam ediyor.” 



“Molnupiravir ilacının maliyetini 70’te 1’e indirdik” 

“Molnupiravir isimli yerli ilacın satışına başlandı. 700 küsur dolar değerinde olan ilacın maliyetini 70’te 1’e indirerek piyasaya servis ettik. Bu ilacın hızla yerlileştirilmesi ve dünyada da kullanıma sunulması konusunda çalışmalarımız sürüyor. Şu anda kronik hastalığı olanlar, risk taşıyanlar ve 65 yaş üstünde olan kişilerde şu anda bu ilaç kullanılıyor.” 

“Turkovac aşılarını mart ayında tamamlayacağız” 

“Turkovac aşıları hakkında hedeflerimiz var. Devlet hastanelerinde uygulanması amacıyla bugün başlayacak sevkiyatların yanı sıra önümüzdeki haftadan itibaren de şehir hastaneleri, eğitim ve araştırma hastanelerinin yanı sıra ilçelerde de yerli ve milli aşımız için aşılama kampanyası başlatılacak. Mart ayında Turkovac aşı kampanyasının tamamlamayı hedefliyoruz. Şu anda piyasaya verilen toplam Turkovac aşısı 800 bini buldu. Pazartesi günü de 200 binlik paket teslim edilecek. Sonraki teslimatlar da her hafta artarak devam edecek. Sonrasında ayda 2 – 2,5 milyon arasında teslimat yapılacak. Şu anda aile hekimlerine henüz aşı ulaştırılmadı. 2 hafta kadar sonra onlara da aşı ulaştırılmış olur.” 

Yorumlar (0)