Fahrettin Koca: Delta varyantı 36 ilde!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, delta varyantı hakkında son dakika açıklamasında bulundu. Vaka sayısının bir haftada 284’ten 750’ çıktığını belirten Koca, dördüncü dalganın engellenmesi için aşılamanın önemli olduğunu fakat buna karşın aşılamanın zorunlu olmadığını aktardı.  

SAĞLIK 13.07.2021, 13:50 13.07.2021, 15:01
Fahrettin Koca: Delta varyantı 36 ilde!

Delta varyantı ülkemizde hızla yayılmaya devam ediyor. Geçen hafta 30 ilde görüldüğü açıklanan varyantın vaka sayısı bir haftada 3 kat arttı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, delta varyantının artık 36 ilde görüldüğünü ve şu anda 750 vaka sayısının bulunduğunu aktardı. Delta plus varyantı ile ilgili olarak da henüz ülkemizi gelmediğini belirtti. 

“Vakalar, aşılama oranının düşük olduğu illerde görülüyor” 

Fahrettin Koca: “Son bir haftaya baktığımızda, düşmesini beklediğimiz vaka sayılarının düşmediğini ve tam aksine arttığını görüyoruz. Bu hafta sonunda vaka sayılarında yüzde 20 oranında artış yaşandı. Vakalar özellikle aşılama oranının düşük olduğu Diyarbakır, Adıyaman ve Şırnak gibi illerde görüldü.” 



Dördüncü dalga uyarısı 

Fahrettin Koca: “Şu anda dördüncü dalga söz konusu değil fakat bu, olmayacağı anlamına gelmiyor. Bu dalganın olmaması için de tek şart, aşılama. Yoğun aşılama ve toplumsal bağışıklığın sağlanması ile yeni dalgayı önlemek mümkün.” 

Aşı zorunlu olacak mı? 

Fahrettin Koca: “Toplumsal bağışıklık yüzde 70 ile 80’e ulaştığında normal hayata dönebileceğiz ve salgının artık bittiğini söyleyebileceğiz. Aşılama konusunda ise kamu olarak bir zorunluluk gündemimizde bulunmuyor. Biz daha çok vatandaşı ikna etme taraftarıyız. Bizim vatandaşın ayağına gitmemiz ve ekiplerimiz ile her yerde olmamız gerekiyor.” 

Yorumlar (0)