Fahrettin Koca açıkladı: “Çin’den 10 milyon doz aşı geliyor” 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, bu hafta içinde 10 milyon doz Çin aşısının geleceğini ve sonbahara doğru da 90 milyon doz BioNTech aşısının ülkeye giriş yapacağını açıkladı. 

SAĞLIK 18.05.2021, 14:42 19.05.2021, 09:36
Fahrettin Koca açıkladı: “Çin’den 10 milyon doz aşı geliyor” 

Kabine toplantısından sonra basın toplantısı gerçekleştirerek aşı takvimi ve gelecek olan aşılar hakkında konuşan Fahrettin Koca, bu hafta içerisinde 10 milyon doz Çin aşısının ülkeye giriş yapacağını bildirdi. 

Sinovac aşısının Türkiye’de üretilmesi konusunda izin çıktığına fakat şu anda böyle bir üretimin gerçekleştirilmeyeceğine değinen Koca, yerli aşı çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Yalnızca verimli olan aşılarda Faz-3 olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise ülkemizde üretimi gerçekleştirilen tüm aşıların değil yalnızca “gerçekten verim alınacak” olan Covid-19 aşılarının Faz-3 çalışmalarının yapılacağını dile getirmişti.



BioNTech aşılarımız hazırlanıyor

Bakan Koca, sonbahar dönemine kadar toplamda 90 milyon doz BioNTech aşısının ülkemize geleceğini açıkladı. Haziran ayında 30 milyon ve haziran-eylül arasında da 60 milyon doz aşının daha geleceğini ifade etti.

Toplumsal bağışıklık

Bakan Fahrettin Koca, bu yıl haziran ve temmuz gibi yapılan aşılarla beraber aşılamanın 18 yaşa kadar ineceğini ve bu şekilde de toplumsal bağışıklığın büyük oranda kazanılacağını belirtti. 



Uğur Şahin, aşı çalışmalarına destek için geliyor

BioNTech aşısının geliştiricilerinden olan Uğur Şahin’in aşılama çalışmalarında destek vermek amacıyla Türkiye’ye geleceğini aktaran Koca, Bilim Kurulu Toplantısı’nda bulunacak Şahin’in bilgilendirmeler yapacağını aktardı. Bu ziyaret ise haziran ayında gerçekleşecek. 

Yorumlar (0)