'Evde Sağlık Hizmetleri'nde yeni yönetmelik: Bakan Koca 6 maddeyle açıkladı

“Evde Sağlık Hizmetleri” kapsamında yeni yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlandığını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düzenlemeyi 6 maddede paylaştı.

SAĞLIK 02.06.2023, 11:36
'Evde Sağlık Hizmetleri'nde yeni yönetmelik: Bakan Koca 6 maddeyle açıkladı

Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan "Evde Sağlık Hizmeti Sunumu Hakkında Yönetmelik” Resmi Gazetede yayımlanarak faaliyete sokuldu. Bu noktada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabı üzerinden yönetmelikle ilgili paylaşımda bulundu.

6 maddede paylaştı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca şu ifadelerde bulundu: "81 kentimizde 1.252 hastane ekibi, 865 hizmet birimi ve 86 koordinasyon merkezi olacak şekilde toplamda 6.000 kadar personelle gerçekleştirilen Evde Sağlık Hizmetleri İçin Yeni Yönetmelik Resmi Gazete’de yayınlandı.

Yeni yönetmelikle beraber

1-Evde sağlık hizmetinin boyutu genişletildi ve standartları tespit edildi. Araç, personel ve donanımında ihtiyaçlara göre uygun kapasite düzenlemesi planlandı.

2- Süresiz (Uzun dönem bakım) ve süreli (Hastane taburculuk sonrası) evde sağlık hizmet ölçütü belirlendi.

3- Hasta gruplarından hangilerinin evde sağlık hizmetinden faydalanacağı belirlendi. 80 yaş üzeri büyüklerimize, talepte bulunmaları durumunda, evde sağlık hizmetinden doğrudan faydalanabilme olanağı sağlandı.

4-Sağlıklı Yaş Alma Genelgesi ile ilişkili şekilde hizmet verilmesinde evde sağlık ekiplerine de belirli roller verildi.

5-Uzaktan sağlık hizmetinin evde sağlık hizmetlerinde kullanımı tanımlandı.

6-Yapılacak iş akışının ESYS (Evde Sağlık Yönetim Sistemi) yazılım sisteminden gerçekleştirilmesi planlandı. Bu yazılımla beraber diğer paydaşlar ile gereken iletişimin sağlanması planlanıyor, gerekli olan yazılım güncellemeleri sürüyor."

Yorumlar (0)