Evcil hayvanlara dikkat! Koronavirüse yakalanıyorlar

Japonya'da iki köpeğin yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığı öğrenildi. 

SAĞLIK 04.08.2020, 12:28 04.08.2020, 12:38
Evcil hayvanlara dikkat! Koronavirüse yakalanıyorlar

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle Japonya'da şu ana kadar 40.929 kişi enfekte olurken, 1031 kişi hayatını kaybetti. Söz konusu ülkede ilk defa evcil hayvanların yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığı öğrenildi. İki köpeğe de yapılan testlerin sonuçlarının pozitif çıktığı bildirildi.

 

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalananların evcil hayvanlarına geçici olarak bakım sağlayan bir firma, Tokyo'da bulunan iki evden söz konusu köpeklerin Temmuz ayı sonunda alındığını kaydetti. 

Firma tarafından yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan sahipleri karantina altındayken köpeklere test uygulandığı ve sonuçların pozitif çıktığı ifade edildi.

İki köpeğin de herhangi bir belirti göstermediği, köpeklerden birine uygulanan testin sonucunun kısa zamanda negatif olduğu belirtildi. 

Firmadan yetkililer, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) hayvanlara bulaşması konusunda açıklama yapabilmek için yine de erken olduğunu vurguladı.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) köpeklerin ağzına bulaşmış olabileceği ve bu nedenle test sonuçlarının pozitif çıkmış olabileceğini kaydeden yetkililer, kesin teşhis koyabilmek için antikor testi uygulanmasının gerekli olduğuna dikkat çekti. 

Yorumlar (0)