Estetik operasyon yapıyorlardı… 9 güzellik salonuna milyonluk ceza!

Ticaret Bakanlığı; dudak renklendirme, botoks, dolgu, gıdı eritme, akne ve çatlak tedavisi gibi çeşitli estetik operasyonlar yaptığı tespit edilen 9 güzellik salonuna toplam 1,4 milyon lira para cezası kesti.

SAĞLIK 05.10.2022, 11:18 05.10.2022, 18:16
Estetik operasyon yapıyorlardı… 9 güzellik salonuna milyonluk ceza!

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, sosyal medya hesapları üzerinden reklam veren güzellik salonlarını incelemeye aldı. Yapılan araştırmalarda bazı güzellik salonlarının estetik işlem yaptıkları ortaya çıktı. Bu kapsamda belirlenen 9 güzellik salonunun dudak renklendirme, botoks, dolgu, gıdı eritme, akne ve çatlak tedavisi gibi çeşitli estetik işlemler gerçekleştirdikleri tespit edildi. Bakanlık, bu işletmelerin yayınladığı reklamları durdurma kararı aldı. 

Her birine 155 bin 712’şer lira ceza

Gençlik aşısı PRP, göğüs ve kalça büyütme gibi farklı türde estetik operasyonlar da yaptığı belirlenen 9 güzellik salonunun her birine 155 bin 712’şer lira ceza kesildi. Böylelikle 9 işletmeye kesilen cezanın toplam tutarı 1,4 milyon lirayı buldu. Konuya ilişkin bir açıklama yayımlayan Ticaret Bakanlığı, “Güzellik salonlarında tıp fakültesi mezunu bir kişi çalışsa bile, tabip yetkisine sahip tıbbi operasyonlar güzellik salonlarında yapılamaz. Bu hususu çiğnediği belirlenen şahıslar ve işletmeler hakkında ilgili mevzuat hükümleri uygulanır. Söz konusu tıbbi operasyonlar, doktor kontrolünde ve sağlık kuruluşları bünyesinde yapılmalıdır” ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)