Erkekler kendilerini kadınlardan daha sağlıklı hissediyor

Avrupa’da gerçekleştirilen bir çalışmada erkeklerin kendilerini sağlıklı hissetme oranının kadınlardan daha fazla olduğu gözlemlendi.

SAĞLIK 25.02.2022, 11:08 27.02.2022, 10:03
Erkekler kendilerini kadınlardan daha sağlıklı hissediyor

İnsanların sağlıklı hissetme şekilleri o anki duruma, çevresel etkilere, sosyoekonomik ve kültürel koşullara göre değişebiliyor. Bunun yanı sıra yapılan son bir araştırma cinsiyetinde bunda önemli bir faktör olduğu anlaşıldı. Yapılan araştırmalar erkeklerin genel olarak kendilerini kadınlardan daha sağlıklı hissettikleri keşfedildi.

Erkekler her zaman daha sağlıklı hissediyor

Avrupa İstatistik Ofisi tarafından paylaşılan bir rapora göre erkekler sağlık konusunda kendilerini kadınların hissettiğinden daha sağlıklı hissediyor. 16 ila 44 yaşları arasında yer alan genç erkeklerin kendilerini sağlıklı hissetme oranı % 89,2 olurken bu oran kadınlarda ise % 87,5 oldu. Yaşın artması ile beraber insanların sağlıklı hissetme oranları genel olarak düşse de yaştan bağımsız olarak erkekler her zaman kendilerini kadınların hissettiğinden daha sağlıklı hissediyor.

Yaş oranı arttıkça fark açılıyor

İlgili sağlıklı hissetme oranları 45 ila 65 yaş arasında yer alan erkeklerde yüzde 69,5 olurken kadınlarda ise bu oran 66,8’ kadar düştü. Daha yaşlı bireylerde ise oranlar gözle görülür düzeyde düşüyor. 65 yaş üstünde yer alan erkeklerde sağlıklı hissetme oranı yüzde 44 olurken kadınlarda bu oran yüzde 38 oldu. Paylaşılan raporda insanların yaşı arttıkça cinsiyetler arasındaki sağlıklı hissetme oranın da gittikçe arttığı gözlemlendi. Paylaşılan verilerin 2020 yılında toplandığı açıklandı.

Sağlıkla ilgili 10 milyondan fazla haber paylaşıldı

Bir medya kurumunda basında yer alan sağlık haberlerin yoğunluğuna ilişkin bir çalışma yürüttü. Yapılan çalışmaya göre 2021 yılının başından itibaren sağlık ile ilgili 10 milyondan fazla haber paylaşıldı. Bunda özellikle pandeminin büyük bir etkisi olsa da şeker hastalıkları, obezite ve kanser gibi hastalıkların sürekli olarak gündem olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)