Erdoğan: Koronavirüsü daha hafif geçiriyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecini diğer ülkelere göre daha hafif geçirdiğini söyledi. 

SAĞLIK 26.10.2020, 15:40 26.10.2020, 16:21
Erdoğan: Koronavirüsü daha hafif geçiriyoruz!

Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Türkiye'deki seyrine ilişkin açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünyada 1 milyondan fazla kişinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, pandeminin hızlı bir şekilde yayıldığına dikkat çekti.

Erdoğan, Türkiye'nin güçlü bir sağlık altyapısına ve başarılı sağlık çalışanlarına sahip olduğunu, bu nedenle yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecini diğer ülkelere göre daha hafif geçirdiğini ifade etti. 

Maske, sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerine uyarak yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele edildiğini belirten Erdoğan, vatandaşların hiçbir şekilde rehavete kapılmamaları ve önlemlere dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Erdoğan, ekmeğinin peşinde olan vatandaşların sorun yaşamalarının önüne geçerek, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinin başarılı bir şekilde yönetildiğini kaydetti.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) seyrine göre gereken alanlara hemen müdahale edildiğini belirten Erdoğan, dünya genelinde vaka sayılarının korkunç seviyelere ulaştığını, bu nedenle vatandaşların önlemlere daha çok riayet etmeleri gerektiğini söyledi. 

Erdoğan, her bir vatandaşın bu konuda sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirterek, biraz daha sabırlı olunması ve tedbirlere uyulması halinde ferah günlerin yakın olacağını ifade etti. 

Güzel günlere karşı hasret duyulduğunu ve yeni tip koronavirüsten (Covid-19) önceki döneme Türk milleti olarak hep birlikte kavuşulacağını aktaran Erdoğan, pandemide yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diledi.

Erdoğan, tüm insanlığın yeni tip koronavirüsten (Covid-19) en yakın zamanda kurtulmasını temenni ettiğini söyledi. 

Türkiye'de vakalar artıyor

Türkiye'de dün açıklanan verilere göre; bir günde tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) hasta sayısı 2.017 oldu. Bir günde iyileşen hasta sayısı ise 1.297 olarak kaydedildi. Türkiye'de son bir günde 72 kişi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi. Ülkemizde bir günde uygulanan test sayısı ise 112.215 olarak açıklandı. 

İstanbul için kırmızı alarm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkemizdeki vakaların yüzde 40'ının İstanbul'da olduğunu söylemişti. Bakan Koca, İstanbul'da tespit edilen vakaların, Ankara'daki vakaları 5'e katladığını ifade etmişti.

Erdoğan da İstanbul'un yeni tip koronavirüs (Covid-19) bakımından en tehlikeli illerden biri olduğu konusunda uyarmış, vatandaşların toplu mekânlarda bulunmamaları gerektiğini kaydetmişti. 

Yorumlar (0)