Erdoğan duyurdu: Aşı uygulaması 1 milyonu geçti

Covid-19 pandemisiyle mücadele çerçevesinde Türkiye'de birinci doz aşı uygulananların sayısı 1 milyonu aştı.

SAĞLIK 20.01.2021, 13:55 21.01.2021, 09:12
Erdoğan duyurdu: Aşı uygulaması 1 milyonu geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Covid-19 aşısı yapılan vatandaş sayısının 1 milyonu geçtiğini bildirdi.

328 bin takipçisi bulunan Telegram'daki "t.me/RTErdogan" hesabından ve BİP'teki "bip/rterdogan" hesabından ayrı ayrı paylaşımda bulunan Recep Tayyip Erdoğan, aşılama programına sağlık çalışanlarıyla başlandığını hatırlattı.

Sağlık çalışanlarının Türkiye için çok kıymetli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Covid-19 aşılama çalışmalarına kademeli olarak tüm vatandaşların dahil edileceğini bildirdi.

Covid-19 pandemisi belasını tam anlamıyla atlatmak için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Erdoğan, bu süreçte ister aşılansın ister aşılanmasın herkesin "TMM" olarak ifade edilen temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet etmeleri gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, devlet-millet dayanışmasıyla kararlılıkla ve sabırla zorlu pandemi sürecinin biteceğine olan inancını dile getirdi.

Covid-19 Aşı Uygulama Programı kapsamında ilk olarak sağlık çalışanlarının birinci doz aşıları yapılmıştı. İkinci aşamada ise huzurevi sakinleri ve personeli aşılanmaya başlanmıştı.

En yüksek risk grubunda yer alan 90 yaş üstü insanlar tüm dünya genelinde sağlık kuruluşlarına çağrılırken Türkiye'de 90 yaş üstü vatandaşların evlerine gidilerek aşı uygulamaları yapılmaya başlanmıştı.

Döndüncü etapta ise eczacıların bulunduğu, eczane çalışanlarının 21 Ocak 2021 Perşembe günü itibarıyla aşılanmasına bağlanacağı belirtilmişti.

Yorumlar (0)