Erdoğan'dan uyarı: Koronavirüs kontrolden çıkarsa sorun yaşarız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kontrolden çıkması halinde büyük sorunlar yaşanabileceği konusunda uyardı.

SAĞLIK 21.11.2020, 14:40 21.11.2020, 15:13
Erdoğan'dan uyarı: Koronavirüs kontrolden çıkarsa sorun yaşarız!

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Siirt, Batman, Afyonkarahisar ve Kütahya 7'nci Olağan İl Kongreleri'ne canlı bağlantıyla katılım gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diğer ülkeler gibi Türkiye'de de hızla yayılan yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin uyarılarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kontrolden çıkması durumunda daha büyük sorunlar yaşanacağını, bu nedenle yeni kısıtlamalar getirmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

"Nasıl hissettiğinizi anlıyoruz"

Erdoğan, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) seyrinin kısa bir zaman içerisinde belirlenen hedefe indirileceğini ve kötü günlerin geride kalacağını kaydederek, okulundan uzak kalan öğrencilerin ve öğretmenlerin nasıl hissettiklerinin, 65 yaş ve üstü vatandaşların neler yaşadıklarının bilindiğini söyledi. 

İşleri azalan ya da tamamen duran sanatkârların, esnafların ve işletmelerde çalışan vatandaşların çektikleri sıkıntıların da farkında olunduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Bağrımıza taş basarak kısıtlama getiriyoruz." dedi. 

"Pozitif ayrışma ile geçirdik"

Erdoğan, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecini nispeten pozitif ayrışmayla geçirdiğini vurguladı.

"İkinci dalga kırılacak"

Türk milletinin destek vermesi ve hassasiyet göstermesi sonucu yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ikinci dalgasının kırılacağını belirten Erdoğan, Türkiye'ye aydınlık bir geleceğin beklediğini aktardı. 

"Kongreler ertelenecek"

Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında gelecek haftadan itibaren kongrelerin erteleneceğini kaydederek, yeni tarihlerin pandeminin seyrine göre belirleneceğini ifade etti.


 

Yorumlar (0)