Erdoğan'dan 'Bağımlılıkla mücadele' mesajı

Sepetçiler Kasrı'nda gerçekleştirilen Yeşilay Danışmanlık Merkezleri Ortak Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her işte olduğu gibi bağımlılıkla mücadele sürecini de insan merkezli bir şekilde yürütüyoruz." sözlerini kullandı.

SAĞLIK 05.11.2021, 22:08 07.11.2021, 09:19
Erdoğan'dan 'Bağımlılıkla mücadele' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sepetçiler Kasrı'ndaki Yeşilay Danışmanlık Merkezleri Ortak Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

“Bağımlılıkla mücadeleyi de her işimiz de olduğu gibi insan merkezli yürütüyoruz”

Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinin Türkiye’ye ve bilhassa bağımlılıktan kurtulmak isteyen herkese hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, teknoloji, kumar, madde, alkol ve tütün gibi bağımlılık problemlerinin çözümü konusunda çaba gösteren Yeşilay'ın bütün uzman kadrosuna, yönetimine, ve gönüllülerine teşekkür eden etti ve şunları söyledi:

"Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinin, Türkiye’nin dört bir tarafındaki ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki 104 noktada sundukları hizmetlerle her yaştan birçok vatandaşımızın, hayatın renklerini tekrar kazanmalarına katkı sağlayacaklarına inancım tam. Söz konusu merkezlerde ücretsiz bir şekilde sunulan bu hizmetler, bağımlılarla sınırlı kalmayarak onların sosyal çevrelerini ve ailelerini de kapsayan geniş bir mücadeleye dayanıyor. Bağımlılıktan kurtarılanlara, istihdamdan sağlık güvencesine boş vakitlerini değerlendirmekten meslek edindirme süreçlerine kadar geniş bir konuda destekler veriliyor. Bu şekilde iradeyi gösteren kişilerin önlerinde yepyeni bir sürecin kapıları açılıyor. Sosyal hizmet uzmanlarından psikologlara kadar geniş bir ekibin içinde olduğu, zahmetli ve uzun mücadelenin amacı, bağımlılıktan kurtarılanların aynı yanlışa tekrar düşmelerini engellemektir. Bu çerçevede, Yeşilay'ımızın Türkiye gerçeklerine uygun bir biçimde oluşturduğu YEDAM modelinin elde ettiği başarıları ve genişleyen hizmet ağını takdirle takip ediyoruz."

"Bağımlılıkla mücadele sürecini de her işimizde olduğu gibi insan merkezli yürütüyoruz." sözlerini kullanan Erdoğan, açıklamalarını şöyle tamamladı:

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın tavrı, sivil toplum kuruluşu olarak bu çatıdaki faaliyetlerin de temel felsefesini oluşturuyor. Gençlere, çocuklara, yetişkinlere ve ailelere yönelik farklı programlarla gerçekleştirilen çalışmalar, Yeşilay'ın bir asrı geçen misyonuna ne kadar bağlı olduğunu da gösteriyor. Bütün hayatını, zararlı maddeler ve alışkanlıklarla mücadeleye vermiş birisi olarak Yeşilay'ın her zaman yanında oldum, olmaya da devam edeceğim. Daima altını çizerek belirttiğim ettiğim gibi kumar, madde ve içki bağımlılığı, bütün kötülüklerin anasıdır. Tütün kullanımı, önce kendimize sonra çevremize zararlıdır. Teknoloji bağımlılığı, insanı insan yapan niteliklerden uzaklaştırıp, hayali bir dünyaya hapseder. Kötü ve zararlı olan her şey ve her şart altında böyledir. Bu tarz alışkanlıkların hiçbirinin inanç ya da ideolojiyle alakası yoktur. Her kim sigaraya, kumara, maddeye ve içkiye güzellemeler diziyorsa tek gayesi; emin olun kendi sapkın hayat tarzını, komplekslerini ve zaaflarını örtmektir. Yeşilay'ımızla beraber yürüttüğümüz mücadeledeki yegâne amacımız; milletimize ve ülkemize, bedeni ve ruhu dipdiri nesiller kazandırmaktır. Bu mücadeleyi inşallah ülkemizde tek bir bağımlı bırakmama kararlılığı ve azmiyle son nefesimize kadar sürdürme düşüncesindeyiz."

Yorumlar (0)