Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?

Her türlü kullanımı ile fayda sağlanılan Sirkeyi içerseniz sindirim sisteminizi düzenlerken yağ yakımı sağlayarak doğal yollarla kilo verebilirsiniz.

SAĞLIK 30.06.2020, 01:58
Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?

Ev temizliğinden, kilo vermeye, sağlıktan birçok alanda kullanım sağlanılan sirkenin faydaları say say bitmiyor. Her türlü kullanımı ile fayda sağlanılan Sirkeyi içerseniz sindirim sisteminizi düzenlerken yağ yakımı sağlayarak doğal yollarla kilo verebilirsiniz. İnsan vücuduna sürerek kişisel hijyeninizi sağlarken, genel ev temizliği içinde kullanımı ile virüslere karşı mücadelede en iyi silahınız olacaktır.

Fakat son zamanlarda artan fiyatları sebebiyle ne yapacağınızı şaşırmış durumda olabilirsiniz. Evde nasıl yapıldığını öğrenince hepinizin rahatlayacağından eminim. Püf noktaları ile evde elma sirkesi yapımı sizler için burada.

Sirke Anası Nedir?

Sirke yapımının en önemli noktalarından birisi mayalamaktır. Tariflerde yapacağınız mayalamadan sonra çıkan ürüne Sirke Anası denilmektedir. Bu sirke anası ile bundan sonra yapacağınız Sirkeler de daha hızlı ilerleme sağlayacak daha güzel Sirke Mayalama yapabileceksiniz.

Evde Elma Sirkesi Yapımı

Evinizde elma sirkesi yapmak için 2 kg Kırmızı elma, 4.5 litreye yakın içme suyu ve 6 - 7 yemek kaşığı bala ihtiyacınız var.Elmaların büyük ve çürüksüz olmasına dikkat etmelisiniz.Öncelikle elmaların çekirdeklerini çıkarmak için güzelce doğruyoruz. Üstünde bir parça boşluk kalacak şekilde elmalarımızı ve suyumuzu cam kavanoza koyuyoruz. Kavanozun kapağını tülbent benzeri hava alan bir bezle bağlayın.Güneş görmeyen bir yerde 15 derecelik oda sıcaklığında bekletin.Yaklaşık 1.5 ay boyunca başlarda her gün daha sonra günaşırı bir sefer tahta kaşık ile karistarmaya dikkat edin. Sirkenizin ilerleyişini sirke sinekleri ve etrafa yayılan sirke kokusuyla net bir şekilde anlayacaksınız.

Elmalar çürümeye başladığında ve sirkenizin fermantasyonu tamamlandığı zaman sirkenizi süzerek tekrar cam kavanoza aktarın.Son olarak üstünde beyaz oval bir tabaka oluşacaktır buna sirke anası denilmektedir. Daha sonra kullanmak için sirke anasını metal kullanmadan tahta kaşıkla alıp sirkenizi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yorumlar (0)