Elektronik sigara hasta ediyor!

ABD'de elektronik sigara kullanımından kaynaklandığı öne sürülen "gizemli akciğer hastalığı"nda vaka sayısının bini aştığı kaydedildi.

SAĞLIK 04.10.2019, 10:48
Elektronik sigara hasta ediyor!

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, ABD'nin 48 eyaleti ve bir bölgesinde elektronik sigara kullanımından kaynaklandığı öne sürülen "gizemli akciğer hastalığı"na yakalanan vaka sayısının bin 80'i bulduğunu bildirdi.

Ülkede "gizemli akciğer hastalığı"na bağlı ölümlerin 15 eyalette görüldüğü ve yaşamını yitirenlerin sayısının 18'e yükseldiği aktarıldı.

Hastaların üçte birinden fazlasının 21 yaşın altında olduğu fakat ölümlerin yaşı daha ileri kişilerde görüldüğü kaydedildi.

Yalnızca Alaska ve New Hampshire'de görülmedi

Ülkede şimdiye kadar sadece Alaska ve New Hampshire eyaletlerinden, bu hastalığın görüldüğüne ilişkin haber gelmediği bilgisi verildi.

Konuyla ilgili geniş çaplı bir soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.

Akciğerlerin yakıcı bir maddeye reaksiyon gösterdiği hastalık, uzmanlar tarafından inhalasyon hasarına benzetiliyor.

ABD'de elektronik sigara kullanımından kaynaklandığı ileri sürülen "gizemli akciğer hastalığı"nda ilk vakalar nisan ayında görülmüştü.

Belirtileri arasında solunum yetmezliği, bitkinlik, göğüs ağrısı ve kusma olan hastalığa elektronik sigara cihazının kendisinin mi yoksa içine konulan maddelerin mi neden olduğu henüz bilinmiyor.

Yorumlar (0)