Elazığ’da 65 yaş üstü vatandaşlar için aşı çadırı 

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü ve UMKE tarafından şehir merkezinde aşı çadırı kuruldu. 65 yaş üstü kişiler için kurulan bu çadır, hastaneye gitmek istemeyen ya da randevu alamayan kişilere umut oldu. 

SAĞLIK 18.03.2021, 17:56 19.03.2021, 11:35
Elazığ’da 65 yaş üstü vatandaşlar için aşı çadırı 

Elazığ UMKE ekipleri ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından şehir merkezinde bulunan öğretmenevi önünde çadır kuruldu. Hastaneden randevu alamayan, almaya çekinen, hastaneye ya da sağlık ocağına gidemeyen, çok sıra beklemek istemeyen kişiler için kurulan bu çadırda 65 yaş üstündeki kişilerin Covid-19 aşısı olması sağlanıyor.



Şehrin en işlek caddesinde umut çadırı

Covid-19 aşılarının umut olmasını bekleyen halka sağlık ekiplerinden destekler gelmeye devam ederken son dakika desteği ise Elazığ’dan geldi. Çadırlarda pek çok vatandaşa Covid-19 aşısı yapıldı ve hala da yapılmaya devam ediliyor. Elazığ Valisi Erkaya Yırık da çadırı ziyaret edenler arasında.

Vali Yırık açıklamalarda bulundu

Vali Yırık, “Aşı tüm illerimize dağıtıldı, ilimize de aşılar geldi ve vatandaşlarımız aşılanmaya başlandı. İlimizde 65 yaş üstünde toplamda 87 bin kişi bulunuyor. Gerek hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde gerekse de çadırımızda toplamda 60 bin kişi aşılandı.” ifadelerinde bulundu. 

Yorumlar (0)