Ekim ve Kasım için kritik uyarı: "Daha fazla kişi ölecek"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Ekim ve Kasım aylarında Avrupa'da yeni tip koronavirüsten (Covid-19) daha fazla kişinin hayatını kaybedeceği konusunda uyardı. 

SAĞLIK 14.09.2020, 11:50
Ekim ve Kasım için kritik uyarı: "Daha fazla kişi ölecek"

Çin'de başlayan yeni tip koronavirüs (Covid-19) aylardır etkisini sürdürmeye devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa için kritik bir uyarıda bulundu. 

Avrupa Bölge Direktörü olan Hans Kluge, Ekim ve Kasım aylarında Avrupa'da yeni tip koronavirüsten (Covid-19) daha fazla kişinin yaşamını yitirebileceğini söyledi. 

Avrupa Bölge Direktörü Kluge, Avrupa'da yeni tip koronavirüse (Covid-19) bağlı can kayıplarının kısmen sabit olduğunu ancak belirtilen aylarda daha fazla ölüm ile karşılaşılabileceğini ifade etti. 

Kluge, Avrupa ülkelerinin bunu duymaktan hoşlanmadığını ve bunu anlayışla karşıladığını kaydetti.

"Yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının bulunması ile pandeminin sona ereceğine dair" söylemlerin bulunduğunu ancak bunun yanlış olduğunu aktaran Kluge, söz konusu aşının herkese fayda sağlayıp sağlamayacağının bilinmediğini ifade etti.

Kluge, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının belirli gruplara fayda sağlayacağına dair işaretler olduğunu belirterek, farklı aşıların sipariş edilmesi halinde lojistik anlamda tam bir kâbus yaşanacağını söyledi. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile birlikte nasıl yaşanması gerektiği öğrenildiği zaman "pandeminin sonunun geleceğine" dikkat çeken Kluge, bunun insanlara bağlı olduğunu söyledi. 

Avrupa'da durum nasıl?

Alınan son bilgiye göre, İspanya'da şu ana kadar 576.697 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi.

Fransa'da bu sayı 381.094, İtalya'da 287.753, Almanya'da ise 261.298 olarak gerçekleşti.

Can kayıplarına bakıldığında ise sırasıyla İtalya, Fransa ve İspanya'da ölü sayısı 10.000'i geçti.

İtalya'da yeni tip koronavirüse (Covid-19) bağlı 35.610 kişi yaşamını yitirdi. Fransa'da bu sayı 30.916, İspanya'da ise 29.747 olarak gerçekleşti. 

İspanya

Fransa

İtalya

Almanya

Yorumlar (0)