Eczacılar, meslek hastalığı için yasal düzenleme istiyor

Türk Eczacıları Birliği (TEB), koronavirüs salgını şartlarında yoğun bir çaba sarf eden tüm sağlık çalışanlarının meslek hastalığına tutulabileceği gerekçesi ile yasal düzenleme talep etti.

SAĞLIK 22.03.2021, 17:50 23.03.2021, 15:48
Eczacılar, meslek hastalığı için yasal düzenleme istiyor

Salgınla mücadelede her kesimin farklı görevler üstlendiğini açıklayan TEB, salgınla 24 saat iç içe olan sağlık çalışanları için yeni bir yasal düzenleme istedi.

Sağlık çalışanları daha fazla risk altında

Hastanelere ulaşan pozitif vakalarla sürekli yan yana olmak durumunda kalan sağlık çalışanlarının diğer insanlara göre koronavirüse yakalanma risklerinin 4-5 kat daha fazla olduğunu bildiren Türk Eczacıları Birliği, yazılı bir açıklamada bulunarak taleplerini dile getirdi.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve çeşitli uluslararası örgütlerinin, koronavirüsün meslek hastalığı kabul edilmesi yönünde telkinlerde bulunduğu kaydedilen açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün de bu yönde değerlendirmeleri olduğu ifade edildi.

“Hukuki süreçlerin takipçisiyiz"

Türkiye'de koronavirüsün meslek hastalığı olarak kabul edilmesi için illiyet bağının arandığı hatırlatılan açıklamada illiyet bağın kurulmasının mümkün olmadığı belirtilerek şu açıklamalara yer verildi, “Sağlık çalışanının illiyet bağını ispat etmesi imkânsızdır. Ve bu ispatı istemekte kabul edilemez bir durumdur. Bu istekten vazgeçilmeli ve mağduriyetler telafi edilmelidir. Buna göre de gerekli yasal düzenlemeler acilen yapılmalıdır. Biz bu mücadelelerinin destekçisi, hukuki süreçlerinin takipçisi olacağız."

Yorumlar (0)