e-Devlet'te yeni hizmet

Ülke genelindeki bütün nöbetçi eczanelerin tek bir sayfa üzerinde görebilmesine olanak sağlayan 'TİTCK (Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu)-Nöbetçi Eczane Sorgulama Hizmeti' e-Devlet'te kullanıma açıldı.

SAĞLIK 31.07.2022, 20:24 01.08.2022, 09:17
e-Devlet'te yeni hizmet

Sağlık Bakanlığı, yurttaşların nöbetçi eczanelere ulaşımını kolaylaştırmak adına yeni bir hizmeti uygulamaya geçirdi.

'TİTCK (Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu)-Nöbetçi Eczane Sorgulama Hizmeti'ne e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek.

TEB (Türk Eczacıları Birliği) tarafından bildirilen ve il sağlık müdürlükleri tarafından onaylanan nöbetçi eczanelere ait bilgiler, e-Devlet'teki sayfada bulunacak. Yurttaşlar, burada nöbetçi eczanelerin adreslerinin yanı sıra konumuna da kolaylıkla ulaşabilecek.

e-Devlet nöbetçi eczane sorgulama

Bahse konu hizmet, e-Devlet uygulamasında, 'Yeni Eklenen Hizmetler' kısmında bulunuyor. Yurttaşlar ayrıca e-Devlet sistemi uygulaması içindeki arama motorundan 'TİTCK-Nöbetçi Eczane Sorgulama Hizmeti' bölümüne giderek, ülke genelindeki bütün nöbetçi eczaneleri tek bir sayfa üzerinde görüntüleyebilecek. 

Söz konusu hizmeti, uygulamada içindeki 'Favori Hizmetlerim' kısmına kısayol olarak ekleyenler ise sayfayı tek bir adımda açabilecek.

Yurttaşlar, bilgisayar haricinde, cep telefonlarına da ücretsiz olarak indirilebilen e-Devlet uygulamasından da bahse konu hizmete ulaşabilecek.

Bu hizmetle, ülke genelindeki bütün nöbetçi eczanelerin bilgilerinin en doğru ve en güncel biçimde, aynı platformda toplanması sağlandı.

Yorumlar (0)