Durdurulan aşı çalışmalarına ilişkin yeni gelişme!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) için aşı çalışmalarına Oxford Üniversitesi ile devam eden AstraZeneca, gönüllülerden birinin rahatsız olması üzerine ara verilen üçüncü aşama klinik deneylerine tekrar başlandığını duyurdu. 

SAĞLIK 14.09.2020, 15:45 14.09.2020, 15:48
Durdurulan aşı çalışmalarına ilişkin yeni gelişme!

Tüm dünyada etkisini gösteren yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı aşı çalışmaları devam ediyor.

İngiliz-İsveç şirketi AstraZeneca, bu konudaki çalışmalarını Oxford Üniversitesi ile beraber yürütüyor.

AstraZeneca tarafından yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının geliştirilmesi amacıyla klinik denemeler gerçekleştirildiği ama deneklerden birinin rahatsızlandığı bildirilmişti. Bunun üzerine rutin prosedürün uygulandığı ve söz konusu çalışmaların durdurulduğu ifade edilmişti. 

Konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

AstraZeneca, ara verilen üçüncü aşama klinik deneylerine tekrar başlandığını duyurdu. Deneylerin durumu, veri tabanında "Tekrar başlatıldı" olarak değiştirildi. 

Ne olmuştu?

AstraZeneca isimli İngiliz-İsveç şirketinin CEO'su olan Pascal Soriot, aşı denemelerine ara verilmesinin sürekli karşılaşılan bir durum olduğunu ancak bütün dünyanın yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısını beklediği için bu durumun büyük etki yarattığını ifade etmişti.

Soriot, rahatsızlanan deneğe hangi tanının konduğunu bilmediğini kaydederek, omurilik iltihaplanmasına yönelik testlerin sürdüğünü aktarmıştı.

Bağımsız güvenlik komitesinin yeni tip koronavirüs (Covid19) aşısı için klinik denemelerin ne zaman başlayacağına dair karar vereceğini belirten Soriot, aşının insanlara iyi gelip gelmeyeceğinin bu senenin sonundan önce netlik kazanacağını söylemişti. 

New York Times'tan "omurilik iltihabı" iddiası

New York Times gazetesi, klinik denemeler sırasında rahatsızlık geçiren deneğe "omurilik iltihabı" teşhisi konduğunu iddia etmişti. 

Dr. Anthony Fauci: Talihsizlik!

Dr. Anthony Fauci, AstraZeneca'nın yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı için çalışmalara ara vermesini "talihsizlik" olarak nitelendirmişti. 

Söz konusu durumun olağan bir güvenlik önlemi olduğuna dikkat çeken Dr. Anthony Fauci, çalışmalara en kısa zamanda yeniden başlanmasını ümit ettiğini söylemişti. 

Yorumlar (0)