Dünyada en fazla hemşirenin öldüğü ülke!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile ön cephede savaşan sağlık çalışanlarından hemşirelerin en çok yaşamını yitirdiği ülke Brezilya oldu.

SAĞLIK 28.05.2020, 09:47
Dünyada en fazla hemşirenin öldüğü ülke!

İlk kez 12 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde görülen, yayılım hızı ve öldürücü etkisiyle dünyayı felç eden Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına karşı ön cephede savaşan ve ölümün içinde hayat kurtarma mücadelesine giren sağlık çalışanlarının en çok kayıp verdiği ülke Brezilya oldu.

Cofen (Brezilya Federal Hemşirelik Komitesi) ve ICN'ye (Uluslararası Hemşireler Konseyi) göre, dünyada yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi (küresel salgın) sebebiyle en çok hemşire Brezilya'da can veriyor.

ABD ve İngiltere'nin bile önünde

Brezilya Federal Hemşirelik Komitesi'nin (Cofen) verilerine göre, şimdiye kadar Brezilya'da 17 binden fazla hemşirede yeni tip koronavirüs (Covid-19) görüldü ve bu vakalardan 157'si hayatını kaybetti.

Uluslararası Hemşireler Konseyi'nin (ICN) verilerine göre ise dünyada koronavirüs (Covid-19) salgınından en çok etkilenen Amerika Birleşik Devletleri'nde 146, İngiltere'de ise 77 hemşire yaşamını yitirdi.

Kişisel koruyucu ekipman yetersizliği

Brezilya Federal Hemşirelik Komitesi (Cofen), yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaştığı sağlık çalışanı sayısının, nüfusun yoğun olduğu yerlere göre değiştiği için tam olarak bilinmesinin zor olduğunu ve kişisel koruyucu ekipmanın yeterliliği ile koronavirüsün yayılmasını engelleme protokollerinin can kaybı oranını etkilediği değerlendirmesinde bulundu.

210 milyonun üzerinde nüfusa sahip Güney Amerika ülkesi Brezilya'da 25 bin 598 kişinin canına mal olan yeni tip koronavirüs, bugüne kadar 411 bin 821 insanda çıktı.

Latin Amerika'da salgının merkez üssü olarak değerlendirilen Brezilya, dünyada Amerika Birleşik Devletleri'nin ardından yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından en çok etkilenen ülke konumunda bulunuyor.

Covid-19'u (yeni tip koronavirüs) "küçük bir grip" olarak niteleyen Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, sosyal izolasyon gibi tedbirleri almadığı ve protesto gösterisi düzenleyen destekçileriyle bir araya gelerek salgınla mücadeleyi küçümsediği için eleştirilerin odağı olmuştu.

Yorumlar (0)