Dünya Sağlık Örgütü'nden bir aşıya daha onay geldi

Johnson & Johnson tarafından geliştirilen, ilk tez dozluk koronavirüs aşısı DSÖ tarafından acil kullanım onayı aldı. 

SAĞLIK 13.03.2021, 09:25 14.03.2021, 09:34
Dünya Sağlık Örgütü'nden bir aşıya daha onay geldi

Dünya genelinde koronavirüse karşı aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ederken Dünya Sağlık Örgütü’nden, bir aşıya daha onay geldi.

"Salgını kontrol altına almaya daha da yaklaşıyoruz"

Johnson & Johnson tarafından geliştirilen, ilk tez dozluk koronavirüs aşısı DSÖ tarafından acil kullanım onayı aldı. Johnson & Johnson tarafından geliştirilen koronavirüs (Covid-19) aşısının, tüm dünya çapına acil kunuma onay almasının ardından, aşıya erişim sağlanması amacıyla küresel bir girişim olan COVAX aracılığıyla dünya çapında yaygınlaştırılmasına da izin verildi. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Geliştirilen her yeni aşıyla, Covid-19 salgınını kontrol etmeye biraz daha yaklaşıyoruz.” sözlerine yer verdi. Koronavirüs aşısının bütün ülke vatandaşları için erişilebilir ve uygun fiyatlı bir biçimde piyasaya sunulması gerektiğini belirten Ghebreyesus, hükümetleri ve şirketlerin, üretimi artırmak için ellerindeki tüm imkânları kullanması gerektiğine dikkat çekti.

COVAX aracılığıyla 500 milyon doz Johnson & Johnson

Ghebreyesus, yeni geliştirilen aşıyla ilgili kullanım detaylarının DSÖ’nün Aşı Uzmanları Stratejik Danışma Grubu tarafından belirleneceğine de vurgu yaptı. Ayrıca aşıların güvenli bir biçimde dağıtıma hazırlanması için bütün ülkelerle ve COVAX aracılığıyla çalışacaklarını ifade eden Ghebreyesus, şu ana dek DSÖ’nün COVAX için, 500 milyon doz Johnson & Johnson aşısı rezerve ettiğini aktardı.

Yorumlar (0)