Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü’nden “Türkiye’ye teşekkür” 

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, 2021’in “Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı” olmasında Türkiye’nin rolü olduğunu belirterek teşekkür etti. 

SAĞLIK 02.04.2021, 09:14 02.04.2021, 15:54
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü’nden “Türkiye’ye teşekkür” 

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhonam Ghebreyesus, örgüte üye ülkelerin sağlık bakanları ile haftalık olağan basın toplantısını düzenledi. DSÖ Genel Kurulu’nun Cenevre’deki merkezden katıldığı ve dünyanın pek çok ülkesinin de eşlik ettiği toplantıda sağlık çalışanları, sağlık sistemi, salgın, tedbirler ve Covid-19 aşıları konuşuldu.



“Acil aşı gönderin”



DSÖ Genel Direktörü, 78 ülkeye toplamda 35 milyon doz Covid-19 aşısı gönderildiğini, fakat aşı çeşitliliği ve bulunabilirlik konusunda hala pek çok sıkıntının yaşandığını belirtti.



Ghebreyesus, 27 Aralık 2020 tarihinde yaptığı konuşmasında “onay verilen aşıları elinde bulunduran” ülkelerin dünyadaki 20 yoksul ülkeye 10 milyon doz aşı göndermeleri gerektiğini belirtmişti. Geçen yaklaşık 4 aylık zamana karşın hiçbir ülkenin böyle bir girişimde bulunmadığını vurguladı.



Ghebreyesus, umudunu yitirmediğini ve bazı liderlerin yakında zamanda adım atacağını düşündüğünü belirtti.



Türkiye’ye teşekkür



Ghebreyesus, 2021’in “Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı” olarak belirlenmesinde Türkiye’nin rolü olduğunu belirterek teşekkür etti. 

Yorumlar (0)