DSÖ’den umut verici haber: Kovid vakalarında büyük düşüş!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid-19 vaka sayılarında geçen hafta ilk büyük düşüşün tespit edildiğini açıkladı. Son iki ayda ortalama 4,4 haftalık vaka sayısının görüldüğünü belirten Dünya Sağlık Örgütü, bu rakamın geçen hafta 4 milyon seviyelerine gerilediğini duyurdu.

SAĞLIK 16.09.2021, 11:32 18.09.2021, 09:51
DSÖ’den umut verici haber: Kovid vakalarında büyük düşüş!

Dünya Sağlık Örgütü, haftalık yayımladığı Kovid-19 raporunu paylaştı.

“İlk büyük düşüş görüldü”

Dünya Sağlık Örgütü’nün yayımladığı raporda, geçtiğimiz hafta küresel anlamda yaklaşık 4 milyon Kovid-19 vakası görüldüğü ve iki aydan fazla bir süredir yeni enfeksiyon rakamlarındaki ilk büyük düşüşün yaşandığı açıklandı.

Can kaybında da gerileme

Son iki ayda haftalık yaklaşık olarak 4,4 milyon yeni vakanın görüldüğünü dile getiren Dünya Sağlık Örgütü, bir önceki haftayla karşılaştırıldığında dünyadaki her bölgenin Covid-19 vakalarında bir düşüş yaşandığını bildirdi.

Haftalık olarak bakıldığında dünya genelinde can kayıplarının ise 62 bin seviyelerine gerilediğini ifade eden Dünya Sağlık Örgütü, en keskin düşüşün Güneydoğu Asya'da görüldüğünü açıkladı.

Afrika’da artış

Buna karşın Afrika kıtasındaki can kayıplarında yüzde 7’lik bir artışın yaşandığı aktarılan raporda, Delta varyantına vurgu yapılarak, 180 ülkede görüldüğüne dikkat çekildi.

Ayrıca DSÖ, yetişkinlere kıyasla çocukların ve gençlerin, Kovid-19’dan daha az etkilenmeye devam ettiğini ve hastalık sebebiyle 24 yaşın altı kişilerin ölümlerinin küresel ölümlerin yüzde 0,5'inden daha azını oluşturduğuna da dikkat çekti.

Yorumlar (0)