DSÖ umudunu kaybetti!

DSÖ'den (Dünya Sağlık Örgütü / WHO) yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi (küresel salgın) ile ilgili korkutan bir açıklama geldi.

SAĞLIK 02.08.2020, 10:45
DSÖ umudunu kaybetti!

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) Başkanı Tedros Adhonom Ghebreyesus, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) küresel salgınının (pandemi) beklenilenden çok daha uzun süreceğini açıkladı.

12 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubey eyaleti sınırları içinde bulunan Vuhan vilayetinde ilk kez ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılarak pandemiye dönüşen Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle dünya genelinde 690 bine yakın insan yaşamını yitirdi, 18 milyon 34 bine yakın insan Covid-19 pandemisinde enfekte oldu. Küresel salgın ilan edilen yeni tip koronavirüse karşı aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları sürerken, DSÖ'den (Dünya Sağlık Örgütü) korkutan bir açıklama geldi.

Pandemi çok daha uzun sürecek

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Dünya Sağlık Örgütü'nün İsviçre'nin Cenevre şehrinde bulunan merkezinde bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 
DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Yeni tip koronavirüse karşı bir çözüm bulamadık. Covid-19 pandemisinin tahmin edilenden çok daha uzun sürmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Eski normal diye bir şey olmayacak

Diğer taraftan Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir başka açıklamada ise, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle gelecekte "eski normale geri dönüş" diye bir şeyin asla mümkün olmayacağını dile getirmişti.

Yorumlar (0)