DSÖ Türkiye Yöneticisi: Vaka sayısını 6-7 ile çarpın, doğrusu o!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Program Yöneticisi, Türkiye'de son 4 gündür yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının arttığını, belirti göstermeyenlerin de bulunması nedeniyle vaka sayılarının en az 6-7 ile çarpılması gerektiğini ifade etti. 

SAĞLIK 17.06.2020, 11:40
DSÖ Türkiye Yöneticisi: Vaka sayısını 6-7 ile çarpın, doğrusu o!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Program Yöneticisi'nden yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin çarpıcı açıklamalar geldi.

Prof. Dr. Ergüder, bugün itibarıyla dünyada tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısının 8 milyonu geçtiğini, can kayıplarının da 450 bini aştığını ifade etti. 

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) merkezinin Amerika kıtası olduğunu ve dünyadaki yeni vakalar ile can kayıplarının yaklaşık yarısının orada tespit edildiğini belirten Prof. Dr. Ergüder, virüsün diğer ülkelerde de tekrar görülmeye başladığını söyledi. 

Prof. Dr. Ergüder, Çin'de ilk kez uzun bir aradan sonra 100'e yakın vakanın tespit edildiğine dikkat çekti. 

"Türkiye'de son 4 gündür artış var"

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) aktif olarak ortada gezdiğini ve bulaşma tehlikesini yitirmediğini belirten Prof. Dr. Ergüder, Türkiye'de son 4 gündür vakaların artış gösterdiğini hatırlattı. 

Prof. Dr. Ergüder, dünyada şu ana kadar açıklanan vakaların yalnızca buz dağının görünen kısmı olduğunu değerlendirerek, her gün tespit edilen yeni vaka sayısının 6-7 ile çarpılması gerektiğini kaydetti. 

"Yüzde 80'i belirti göstermiyor"

Testlerin yüzde 60 seviyesinde doğru sonuçlar verdiğini aktaran Prof. Dr. Ergüder, yeni tip koronavirüs (Covid-19) taşıyanların yüzde 80'inin hiçbir semptom göstermediğini ancak virüsü bulaştırabildiklerini söyledi. 

Prof. Dr. Ergüder, yüzde 80'in semptom göstermemesi ve test cihazlarının sahip olduğu duyarlılığın düşük olması nedeniyle hem dünyada hem de Türkiye'de vaka sayılarını en az 6-7 ile çarpılması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0)